Ілля Марченко розпочав цей рік на 163-му рядку світового рейтингу. Зігравши 45 матчів, вихованець Кам`янського СК "Прометей" здобув 20 перемог та завершив сезон на 415-й позиції.

- Цей сезон для мене нарешті закінчився, тепер можу трохи відпочити. Я ще планую зіграти клубні матчі в Ізраїлі та Чехії, але офіційних ігор не буде.

Підбиваючи підсумки року, можна сказати, що він був жахливий - я хворів приблизно один раз на місяць. Мені потрібно щось із цим робити, але я поки що не знаю причин. Наприклад я двічі перехворів на коронавірус, плюс було безліч звичайних застуд - навіть зараз я хворий. Постійно доводилося все починати спочатку: підготовку, тренування. Торік мені робили укол у коліно, тож я не зміг нормально підготуватися до сезону. Тож загалом це був не дуже гарний рік.

Я відчував, що до кінця року граю краще та краще. Мені вдалося виграти кілька матчів на харді у залі – це моє улюблене покриття. Але все ж таки я не отримав очікуваних результатів. Подивимося, можливо наступний рік буде останнім для мене, так що намагатимуся насолоджуватися кожним матчем, як тільки зможу.

Як зберігаю мотивацію продовжувати? Напевно, через мою пристрасть до спорту. Я люблю спорт, люблю змагатись. Іноді ти просто встаєш, йдеш на тренування, і тобі не потрібна для цього мотивація. Ти просто робиш свою роботу. Це частина професійного тенісного шляху, де ти маєш постійно тренуватися і ставати краще, незважаючи ні на що. Якщо ви цього не робитимете, то ваші позиції швидко погіршаться.

Знаєте, мені 35 років, мої коліна, плече та лікоть не дозволяють мені тренуватися та грати так, як я хочу, тому ми намагаємось приділяти більше часу фізичній підготовці. Але так, з кожним місяцем стає все складніше та складніше. Насамперед тому я думаю, що наступний рік буде останнім. Все це немає сенсу, якщо я зіграю ще один сезон, як цей. Я ще не підраховував, але не думаю, що я щось заробив цього сезону з усіма витратами. Добре, якби я просто вийшов у нуль. Тож мені ще треба пограти, щоб спробувати щось заробити (сміється). Тому що якщо ти щодня працюєш і в результаті опиняєшся в збитку, то все це не має сенсу.

Джерело https://btu.org.ua/news/ukrainskiy-tennis/42962-ilja-marchenko-u-menja-byli-mysli-chto-jetot-god-budet-poslednim-no-ja-hochu-sygrat-esche-sezon.html