На одному із чотирьох турнірів серії Grand Slam – Вімблдоні – стартувала кваліфікація. У понеділок, 20 червня, свій матч провів 34-річний вихованець Кам'янського СК "Прометей" Ілля Марченко, який у рейтингу АТР посідає 275 місце. Його суперником був представник Нідерландів Еспер де Йонг (216 місце).

У першому сеті суперники брали подачі один одного аж до 11-го гейму, коли Іллі вдалося зробити брейк. Після цього він закрив сет. А ось у другому Марченко провалився, програвши сет під нуль.

Втім, у третьому наш земляк взяв себе в руки, зробив брейк у сьомому геймі, і цього йому вистачило для загальної перемоги.

За матч Марченко здійснив чотири ейси (проти 11 у суперника), активно виграв 21 розіграш (проти 31 у суперника) і припустився 30 невимушених помилок (проти 25 у де Йонга).

Остаточний результат 5:7, 6:0, 4:6.

У півфіналі кваліфікації Ілля зіграє з представником Тайваню Джейсоном Юнгом, який у рейтингу посідає 233 місце. Цікаво, що суперники перетиналися лише раз – дев'ять років тому у Сан-Хосі, тоді переміг Марченко. Поєдинок із Юнгом намічено на 22 червня.

Джерело https://www.ua-football.com