Нелегкий він, шлях до спортивної майстерності. До нього йдуть роками. Боротьба за метри, секунди, очки, які потім втілюються в рекорди, вимагає повної віддачі, сміливості, мужності, витривалості. І перемога дається тільки сильнішим, тільки тим, хто виявився найкраще підготовленим, хто показав неабиякі вольові якості.
Засвоїти ці істини допоміг вихованцю дитячо-юнацької спортивної школи № 3 міськвно Сергію Феденко його тренер Іван Антонович Бугрій.
Кульова стрільба з пістолета спочатку була для Сергія дитячим захопленням. Цікаво було - ось пояснення, чому він зупинився саме на цьому виді спорту. Тільки згодом це захоплення переросло в серйозне заняття, без якого юний спортсмен не міг себе уявити. Велику роль зіграв у цьому його досвідчений наставник Іван Антонович, який дав путівку у великий спорт багатьом своїм вихованцям.
Тренер одразу оцінив такі якості свого учня, як цілеспрямованість, вміння зібрати у вирішальний момент усі сили, волю, аби досягти поставленої мети. Багато працював з Сергієм. Щоб стріляти влучно, без промаху, треба було мати відмінний фізичний гарт і, як кажутьстрільці міцну руку і гостре око. П'ять років напружених тренуваньне пройшли марно. Цього року Сергій Феденко уже заявив про себе на обласних змаганнях із стрільби з пістолета серед юнаків. Він показав найкращий результат і став чемпіоном, виконавши при цьому норматив кандидата в майстри спорту СРСР.
Попереду у юного спортсмена - нові, більш серйозні випробування на шляху до вершин майстерності. Великі надії покладає на нього тренер, і є всі підстави сподіватись, що ми ще почуємо про успіхи цього здібного спортсмена.
На знімку: вихованець дитячо-юнацької спортивної школи № 3 міськвно, кандидат у майстри спорту СРСР Сергій Феденко.
Фото А.Барандіна.
"Дзержинець" 28.08.1979.