На смарагдовому газоні стадіона "Надія" 19 липня були проведені змагання лучників - відкритий Кубок Кам`янського, присвячений Дню металурга і працівників гірничовидобувної промисловості. 

На запрошення до Кам`янського завітали робінгуди із Дніпра, Жовтих Вод, Запоріжжя, Харкова. Всього на старти дистанцій 30, 50, 60, 70 метрів виходили 28 спортсменів.

Відкриваючи змагання, начальник управління молоді та спорту Кам`янської міської ради Едуард Коряк побажав учасникам щастя, здоров`я, злагоди в їхніх сім`ях, а також влучних пострілів на цих змаганнях. До поздоровлень приєдналися президент Дніпропетровської обласної федерації Іван Казаєв, президент федерації стрільби з лука міста Кам'янське Олег Рибалка.

Стрільба з лука один з самих демократичних видів спорту, в якому беруть участь люди віком від восьми до семидесяти років. В Кам`янському стрільба з лука започаткована з 2010 року, розповідає тренер міської федерації стрільби з лука Володимир Ілліч Домрачев. "У нас працюють чотири гуртки: два підготовчі і два спортивні. І плюс секція для дорослих спортсменів, - говорить тренер. - Працюємо ми на базі тиру тридцятої школи. За що хочу подякувати директора школи Ірину Кардашову, яка надає нам всіляку допомогу. Десять років тому ми почали розвивати цей вид спорту в тирі. Спочатку було важко. Зараз ми маємо змогу там змагатися на дистанції 18 метрів на семи щитах, а це 28 спортсменів одночасно. Також школа нам дає змогу проводити змагання і спортзалі. Чотири роки тому нам допоміг міський голова, давши змогу придбати деякий спортивний інвентар. Андрій Леонідович завжди ставиться до нас з розумінням. Для нас багато чого значить також підтримка управління молоді і спорту міста на чолі з Едуардом Коряком. В нинішньому році ми організували міську федерацію стрільби з лука, яку очолює один з батьків нашого вихованця. Тому я більше впевнений в завтрашньому дні, чим раніше. Маємо велику надію, що нашу ініціативу по створенню поруч з стадіоном "Надія" майданчика для стрільби з лука, підтримає міська влада. А зараз нас пускають тренуватися на стадіон, але у вільний від футболу час. Ми з футболістами потоваришували і ділимо поле".

Карантин вніс корективи у змагання лучників. Якщо до пандемії відстань між щитами була 20 сантиметрів, то по новим умовам довелось її значно збільшити. Та це не завадило провести повноцінний Кубок Кам`янського.

 

 

 

Цікаво, що срібний призер цього турніру Олександр Дем`яненко з Харкова, розпочинав свою спортивну кар`єру саме в нашому місті. Тому суперники для нього давно знайомі. "В 2015 році я почав займатися стрільбою з лука в Дніпродзержинську, - розповідає О.Дем`яненко (нижнє фото). - Моїм першим тренером був Володимир Ілліч Домрачев. Потім я переїхав навчатися в Харківську школу олімпійського резерву № 1, де зі мною працює Заслужений тренер України Віктор Сергійович Грушев. Зараз там же закінчую одинадцять класів. У мене другий дорослий розряд. Розумію, що для підвищення в класі мені потрібно ще працювати і працювати над технікою стрільби".


ПРИЗЕРИ

Блочний лук (дистанція 50 метрів)

1 - Заскалько Марія (Кам'янське)
2 - Заскалько Богдан (Кам'янське)
3 - Зіборов Денис (Дніпро)

Олімпійський лук - дівчата (30 метрів)

1 - Лєншина Христина (Дніпро)
2 - Теряник Тетяна (Дніпро)
3 - Загребельна Дар'я (Кам'янське)

Олімпійський лук - юнаки (60 метрів)

1 - Філатов Єгор (Запоріжжя)
2 - Дем'яненко Олександр (Харків)
3 - Шепель Євген (Кам'янське)

Олімпійський лук - чоловіки (70 метрів)

1 - Нос Юрій (Дніпро)
2 - Бєлоногов Богдан (Кам'янське)
3 - Борозинець Андрій (Дніпро)

ФОТОАЛЬБОМ  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1688150514677218&type=3