roddom den materi pozdravlenie 6

У наступному році в місті почнеться реконструкція пологового будинку (на фото). Про це на брифінгу повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міської ради Сергій Понизов.


Роботи будуть виконуватися за грантові кошти - близько 150 мільйонів гривень. Крім цього, в планах міської влади - добудова житлового будинку на п'ятому мікрорайоні лівого берега, куди можна було б відселити мешканців з аварійних квартир Самишиної балки.
Необхідно обстежити і виконати проектно-кошторисну документацію для добудови мостового переходу через річку Дніпро. "З'їзд з мостового переходу на лівий берег ми вже запроектували, треба виконати перерахунок (близько 160 мільйонів гривень). Сподіваємося виділення коштів з держбюджету на цей проект", - зазначив Сергій Понизов.
В цьому році готується проектна документація, а в наступному році планується будівництво колектора господарсько-побутової каналізації середньої школи №19. Протягом багатьох років заклад взагалі не мав централізованої каналізаційної системи. Насосна школи, яка була на балансі колишнього Придніпровського хімічного заводу, перестала функціонувати і використовувалася як зливна яма. Тому будівництво сучасного колектора є для закладу нагальним питанням.
Як повідомив директор департаменту, важливі інфраструктурні об'єкти будуються і в селищі Романкове. За кошти обласного бюджету тут зводиться новий дитячий садок, розрахований на 115 місць. Також незабаром почнуться проектні роботи по будівництву в селищі амбулаторії. Вона буде розміщена на вулиці Залізняка, недалеко від загальноосвітньої школи №27.
За рахунок державного та обласного бюджетів фінансується реконструкція басейну в академічному ліцеї №15. Планується реконструювати також малу арену стадіону "Прометей". Крім цього, за словами Сергія Понизова, в наступному році пройде реконструкція скверу по проспекту Свободи.

Джерело http://sobitie.com.ua