ГлавнаяDSC 0190

 

Не працюючий понад тридцять років фонтан на Дніпробуді, 1 серпня знову став радувати городян своєю прохолодою.

"Фонтан був побудований і запущений будівельниками Дніпродзержинської ГЕС на початку 1960-х років, - розповідає старожил цих місць Іван Андрійович Поляков, колишній голова профспілки" Днепрканалстрой ", - Тут раніше була гарна зона відпочинку. Але з часом фонтан став непридатним і в кінці 1980-х років взагалі перестав працювати. Пам'ятаю, що ще один фонтан був на Дніпробуді на вулиці Харитонова. І дуже приємно, що міський голова приділяє багато уваги відновленню таких місць відпочинку в нашому місті".

ВетераныDSC 0002

Фотоальбом https://new.vk.com/album84493189_234708410

Відкриття зони відпочинку з фонтаном почалося театралізованою виставою, в якій взяли участь найменші жителі Дніпробуду з санаторного дошкільного закладу № 41 "Посмішка". Діти подарували меру повітряні кульки у вигляді червоних сердечок. У свою чергу Андрій Бєлоусов кожному з них вручив солодощі. Потім було колективне фото.

ДетиDSC 0082

Андрій Білоусов від себе особисто і від імені своєї команди привітав жителів Дніпробуду з пуском фонтану і висловив надію, що тут дійсно буде місце їх культурного відпочинку. "Це вже п'ятий за рахунком відновлений в Кам'янському фонтан. Поступово ми перетворимо в комфортний не тільки для роботи, а й для проживання наше улюблене місто. Будьте щасливі і здорові", - зазначив він в вітальній промові.

МэрDSC 0100

Мэр1DSC 0094

"Дуже приємно, що міська влада стали піклуватися про відновлення таких ось зон відпочинку з фонтанами, - каже Аліна Василівна Шиліна, голова Ради ветеранів Дніпровського району. - Тепер є де відпочити і молоді і нам ветеранам. Добре, що прибрали лоток в якому продавалися спиртні напої, а для дітей встановили на цьому місці баскетбольний щит. Від імені ветеранів нашого району і зокрема вїд Дніпробуду ми дякуємо Андрія Леонідовича Білоусова і Олександра Васильовича Сауся (голова Дніпровського райвиконкому. - прим. автора) за те, що вони приділяють увагу не тільки економічним проблемам міста, а й відпочинку жителів ".

Протягом години на імпровізованной сцені виступали вокальні ансамблі "Журавка", "Матіола" (у виконанні його учасників відбулася прем'єра пісні "Ой, черешня, черешенька", - прим. Автора), поет Борис Лаліменко читав свої вірші, з показовими номерами виступили юні каратисти.

ЖителиDSC 0123

МатиолаDSC 0302

Текст: Віктор КУЛЕНКО.