Наразі бурхливими темпами у всьому світі, та в Україні зокрема, розвивається кіберспорт. Дуже популярними являються ігри cs go та dota 2. Турніри проводяться для різних категорій людей, у тому числі для ілюдей з інвалідністю. Організовують такі заходи і для баскетбольних, футбольних та інших спортивних клубів.

Одним із членів всеукраїнської федерації кіберспорту є кам`янчанин Кирило Іванов, який познайомився з цим видом спорту ще у дитинстві. "Тоді були популярними комп`ютерні клуби, куди ми ходили грати. Найвідоміші з них в тодішньому Дніпродзержинську знаходились в районі кафе "Алекс" і в будівлі нічного клубу ресторану "Україна", - розповідає К.Іванов. - Ми з товаришами організували свою команду і навіть прийняли участь у міському турнірі. Але, на жаль, далеко не пройшли".

Майстер спорту України з шашок Кирило Іванов відомий у місті, як активний учасник всіляких соціальних проєктів. "Я дуже люблю брати участь у чомусь новому для себе, - продовжує розповідати К.Іванов. - Минулого року я відвідав офіс Федерації кіберспорту у Дніпрі ("Міст Сіті"), де познайомився з виконавчим директором Антоном Маркеловим. Я запропонував проводити турніри для людей з інвалідністю. Керівнику Федерації ця ідея припала до душі. На сьогоднішній день ми провели вже чотири таких турніри. На кожному з них зазвичай збирається 8-10 команд. Призи встановлюють спонсори, безпосередньо сама федерація кіберспорту UESF та 2Е gaming. В останній грі були ще додаткові призи: шапки, футболки та книги від федерації, автором яких є легенда cs go чемпіон світу Данило Zeus Тесленко. Ми завжди раді спонсорській підтримці і інших зацікавлених організацій".

В обов'язки члена Федерації кіберспорта України UESF Кирила Іванова входить рекламування цього виду спорту в соцмережах. "В першу чергу я намагаюся знайти людей з інвалідністю, які хотіли б приймати участь в кібертурнірах, але не знають як це зробити. Для цього підтримую зв`язки з організаціями Інваспорту в інших областях та містах нашої країни. А ще контролюю турніри, щоби все було максимально чесно".

Кіберспорт дає можливість побачити світ, реалізуватися як спортсмен, а також можна заробити на великих змаганнях, де переможці отримують тисячі і навіть мільйони доларів. Зараз є можливість навіть здобути кіберспортивну освіту. "Але, щоб досягти високих результатів у кіберспорті, як і в будь-якому виді спорту, треба багато тренуватися, приділяючи належну увагу на свій режим дня (харчування, відпочинок, заняття фізичними вправами тощо), щоб залишатися завжди у формі і бути класним кіберспортсменом. Сподіваюся, що і в нашому місті з'являться чемпіони світу з сs go (контр страйк) та dota2", - говорить Кирило Іванов.