Уряд підтримав проект постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки". Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

"Ми повинні ефективно використовувати тренерський потенціал і ресурсні можливості державних підприємств для проведення всеукраїнських і міжнародних змагань та навчально-тренувальних зборів наших збірних. Якщо комплекс не використовується на повну потужність, то його треба позбавляти статусу олімпійської, паралімпійської або дефлімпійської підготовки, або навпаки, якщо ми бачимо великі результати - то треба надавати такий статус", - зазначив міністр.

Тому надано зазначений статус наступним спорудам:

1. Комплекс спортивних споруд ЦО "Вінницька обласна організація ФСТ "Динамо" України". Тут розвиваються стрільба кульова, веслування на байдарках і каное;
2. Спортивний комплекс "Плавальний басейн МіКомп" (Кам'янське) - водне поло, плавання, плавання синхронне, плавання - Спортліцей з інвалідністю;
3. Палац спорту "Юність" (Запоріжжя) - баскетбол, боротьба греко-римська, волейбол, гандбол, гімнастика художня, дзюдо;
4. Львівська гребна база комунальний заклад "Добротвір" - веслування на байдарках і каное;
5. КП "Обласний спортивний комплекс "Металіст" (Харків) - футбол;
6. НТК ФФУ ім. В.Баннікова (Київ) - футбол;
7. Кінно-спортивна база "Динамо" (Київ) - кінний спорт, сучасне п'ятиборство;
8. Гірськолижний спортивний комплекс "Красія" (Закарпатська область) - гірськолижний спорт - Спортліцей з інвалідністю.

Також актом передбачено виключення шести закладів фізичної культури і спорту, які не використовувалися за останні роки для проведення всеукраїнських та міжнародних спортивних змагань та навчально-тренувальних зборів збірних команд України:

1. Спортивно-стрілецький комплекс "Сапсан" (Бровари);
2. Гірськолижний спортивний комплекс "Протасів Яр";
3. Школа плавання і здоров'я;
4. Спортивний комплекс ВАТ "Мотор-Січ" (Запоріжжя).
5. Державне підприємство "Об'єднання спортивно-господарських споруд" (Київ);
6. Державне підприємство "Палац спорту" (реорганізовано, приєднаний до "Атлет").

Додатково зазначається, що в подальшому Мінмолодьспорт планує розробити критерії відбору, згідно з якими буде розглядатися питання включення або виключення баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки.