У Дніпрі пройшов Кубок області з класичного пауерліфтингу. Спортсмени Дніпропетровщини змагалися в одному з видів – жимі штанги лежачи, за яким проводяться окремі змагання та на міжнародному рівні. Вихованці ДЮСШ №2 виступили блискуче, здобувши багато золотих медалей. У командному заліку наше місто взяло "бронзовий" кубок. Ще одна команда, за яку також виступали кам'янчани, була у командному заліку другою.

Кубок області з жиму штанги лежачи проводився за один день. У різних вагових категоріях в екіпіруванні і без неї змагалися юнаки та дівчата, юніори та юніорки, чоловіки та жінки. Кам'янське було представлено спортсменами ДЮСШ №2. На змагання їх привезли Валентин Меліков та Ілля Марей, котрі тренують спортсменів на базі спортклубу "Power". Вихованці ще одного тренера цієї дитячо-юнацької спортивної школи – Григорія Степанченка – представляли спортклуб "Тандем".

Тетяна Музиченко та Віра Попруга виступили серед дівчат до 18 років. Обидві спортсменки є рекордсменками області у своїх вагових категоріях, тому їхню перемогу ще до початку змагань легко можна було передбачити. Обидві готуються до лютневого чемпіонату України, тож високих результатів і не очікувалося. Результати 72,5 кг та 70 кг, зафіксовані суддями за підсумками трьох спроб у вагових категоріях 52 кг та 84+ кг відповідно, принесли дівчатам переможні перші місця. Варто також сказати, що кандидат у майстри спорту Тетяна Музиченко і цього разу тричі переписала рекорд області у жимі штанги лежачи. Цього разу, змагаючись у екіпіруванні, її рекорд перевищив попередній на 20 кг! Серед жінок боролася Каріне Роман (до 69 кг). Їй золота медаль принесла результат 62,5 кг.

Три "золота" та "срібло" на рахунку наших хлопців. За юнаків чудово виступив Артур Смага, за юніорів – Єгор Віблий (59 кг), Микита Марей та їхній наставник – Ілля Марей (83 кг). Тільки Микита зупинився за крок від найвищої сходинки п'єдесталу. У своїй ваговій категорії до 74 кг він боровся за медалі з одним із найкращих молодих спортсменів Дніпропетровщини – Юрієм Ревуком (Дніпро), який і переміг. Переможцями ж Кубка стали А.Смага, Є.Віблий та І.Марей.

Чоловічу частину збірної Кам'янського становили Василь Хватиков (66 кг) та Валентин Маліков (93 кг). Перший боровся за призове місце та завоював його. Результат 95 кг у ваговій категорії до 66 кг зафіксував Василя на третій позиції підсумкової таблиці. Інакше розгорталася боротьба у категорії до 93 кг. Кожна спроба відомого в Україні тренера та спортсмена, майстра спорту міжнародного класу Валентина Малікова могла стати рекордною для Дніпропетровської області. Успішна перша – 191 кг, та друга – 197,5 кг переписали історію. Третя ж – 202,5 кг, які атлет легко виконує на тренуванні, виявилася менш поступливою на змаганнях.

Дуже вагомий за кількістю завойованих медалей вийшов вояж на Кубок Дніпропетровщини у вихованців Григорія Степанченка. 31 нагорода різного ґатунку, більшість з яких є "золотими", принесли спортивному клубу "Тандем" друге командне місце.

На черзі у спортсменів – чемпіонат України з жиму, який з 14 по 24 лютого пройде у місті Коломия (Івано-Франківська область).

Командний залік

1 - Дніпро
2 - СК "Тандем"
3 - Кам'янське

 

ПРИЗЕРИ-КАМ`ЯНЧАНИ

 

Чоловіки

120+ кг: 2 місце – Матвійчук Андрій (тренер Г.Степанченко)
93 кг: 1 місце – Маліков Валентин
83 кг: 3 місце – Мєх Олександр (Г.Степанченко)
74 кг: 2 місце – Циганкін Артем (Г.Степанченко)
74 кг: 3 місце – Арсентьєв Костянтин (Г.Степанченко)
66 кг: 1 місце – Некритий Артем (Г.Степанченко)
66 кг: 3 місце – Хватиков Василь (В.Маліков)
59 кг: 1 місце – Хаванський Денис (Г.Степанченко)
59 кг: 2 місце – Бабенко Юрій (Г.Степанченко)

Чоловіки М1

до 105 кг: 1 місце – Рудницький (Г.Степанченко)
83 кг: 1 місце – Степанченко Григорій

Жінки

69 кг: 1 місце – Роман Каріне (В.Маліков)
63 кг: 2 місце – Назаренко Олена (Г.Степанченко)
57 кг: 1 місце – Ярова Олена (Г.Степанченко)
52 кг: 1 місце – Солодуха Юлія (Г.Степанченко)
52 кг: 2 місце – Ужегова Ірина (Г.Степанченко)
52 кг: 3 місце – Плахотник (Г.Степанченко)

Жінки М1

84 кг: 1 місце – Прушинська Наталія (Г.Степанченко)
69 кг: 1 місце – Білан Алла (Г.Степанченко)
63 кг: 1 місце – Малишева Альона (Г.Степанченко)
57 кг: 1 місце – Бондар (Г.Степанченко)

Юніори

93 кг: 1 місце – Іванов Микита (Г.Степанченко)
до 93 кг: 2 місце – Маханько (Г.Степанченко)
83 кг: 1 місце – Марей Ілля
74 кг: 2 місце – Марей Микита (І.Марей)
59 кг: 1 місце – Виблий Єгор (І.Марей)

Юніорки

до 52 кг: 1 місце – Гура (Г.Степанченко)

Юнаки

93 кг: 1 місце – Нетребко Єгор (Г.Степанченко)
93 кг: 2 місце – Яровий Данило (Г.Степанченко)
83 кг: 1 місце – Нор Ростислав (Г.Степанченко)
83 кг: 2 місце – Дзярський Іван (Г.Степанченко)
74 кг: 1 місце – Олефір Данило (Г.Степанченко)
74 кг: 2 місце – Шепель Ілля (Г.Степанченко)
66 кг: 2 місце – Касьян Владислав (Г.Степанченко)
66 кг: 3 місце – Метлаш Денис (Г.Степанченко)
59 кг: 3 місце – Бородовський (Г.Степанченко)
53 кг: 1 місце – Смага Артур (І.Марей)
46 кг: 1 місце – Височин (Г.Степанченко)

Дівчата

84+ кг: 1 місце – Попруга Віра (В.Маліков)

Дівчата (з екіпіруванням)

52 кг: 1 місце – Музиченко Тетяна (В.Маліков)