На помості спортивного залу Дніпропетровської консерваторії імені Глінки в серпні пройшло відразу два змагання з класичного пауерліфтингу - чемпіонат області з жиму штанги лежачи та престижний відкритий турнір по становій тязі пам'яті Олега Кравченка. На рахунку кам'янчан 20 нагород.

Жим штанги - єдиний з трьох видів класичного пауерліфтингу, за яким проводиться окремий залік. У різних вагових категоріях серед дівчат та юнаків, юніорів та юніорок, жінок і чоловіків Кам'янське було представлено вихованцями ДЮСШ № 2. До особистих і командних змагань спортсменів готували тренери Валентин Маліков і Ілля Марей.

Серед дівчат (до 18 років) виступили Емма Роман (вагова категорія до 57 кг) і Віра Попруга (84+). Піднята вага 40 кг першій спортсменці приніс срібну медаль. Результат же 77,5 кг, зафіксований суддями після підходів В.Попругіи, в черговий раз обновив рекорд Дніпропетровської області. Нагадаємо, що Вірі тепер належать три обласних рекорди - в присіданні зі штангою і становій тязі (обидва - в класичному триборстві), а тепер і в жимі штанги лежачи.

Валерія Корогодська представила наше місто в категорії юніорки (до 23 років). Їй підкорилася вага 45 кг. Цей результат став чемпіонським у ваговій категорії до 76 кг.

У жінок два "золота" завоювали кандидат в майстри спорту Тетяна Музиченко, що стала в цьому році другою на чемпіонаті України в жимі штанги лежачи, і Карине Роман - неодноразова чемпіонка і призер різних міських, обласних і всеукраїнських змагань. Переможними були результати 60 кг і 62,5 кг відповідно.

Дуже успішно виступили представники чоловічої збірної Каменського. Відразу вісім з дев'яти завойованих медалей були золотими! Їх завоювали юнаки - Артур Смага, Єгор Короткий, Станіслав Стеценко; юніори - Єгор Віблий, Микита Марей, Ілля Марей; чоловіки - Геннадій Силкін, Руслан Роман. Дев'яту медаль "срібного" присмаку завоював Валентин Маліков.

 

"Наші спортсмени виступили дуже достойно, - розповідає президент Федерації пауерліфтингу міста Кам'янське Валентин Маліков. - Крім успішних виступів в особистих заліках, Кам`янському вдалося виконати головне завдання, поставлене на турнір - завоювати перше місце в командному заліку чемпіонату Дніпропетровської області з пауерліфтингу. Кожен дуже відповідально підійшов до цього завдання, відклав усі свої справи, приїхав на чемпіонат і не підвів. Щоб допомогти команді і мені довелося виступити на змаганнях. Як результат, Кам'янське - найсильніша команда в пауерліфтингу в регіоні. Перемогли ми з дуже невеликим відривом за очками. Що це означає? Те, що кожен результат був важливим. Це перемога всієї нашої команди".

Престижний відкритий турнір пам'яті Олега Кравченко зібрав під свої прапори ряд іменитих і титулованих спортсменів. Глядачам було цікаво спостерігати за атлетами, які раз по раз боролися з вагою штанги. Станова тяга завжди приваблювала своєю видовищністю. Не стали винятком і звітні змагання, в яких взяли участь "ліфтери" з Кам'янського.

За підсумками турніру, який мав статус Всеукраїнського, було завойовано шість медалей. Кращим серед юнаків став Артур Смага (вагова до 53 кг), який показав результат - 95 кг. Другим серед чоловіків фінішував Микита Марей (до 74) - 190 кг. Серед дівчат тріо Віра Попруга, Тетяна Музиченко і Емма Роман відповідно завоювали золоту, срібну і бронзову медалі. Результати перших двох - 137,5 кг і 97,5 кг відповідно. Пробилися на п'єдестал кам'янчани і в абсолютному заліку. Кандидат в майстри спорту Т.Музиченко стала другою.

 

ПРИЗЕРИ ЧЕМПІОНАТУ ОБЛАСТІ

 

ПЕРШЕ МІСЦЕ

 

ДІВЧАТА (до 18 років)

84+ - Віра Попруга (77,5 кг)

ЮНІОРКИ (до 23 років)

до 76 кг - Валерія Корогодська (45 кг)

ЖІНКИ

Тетяна Музиченко (60 кг)
Карине Роман (62,5 кг)

ЮНАКИ

до 53 кг - Артур Смага (60 кг)
до 74 кг - Єгор Короткий (120 кг)
до 83 кг - Станіслав Стеценко (120 кг)

ЮНІОРИ

до 59 кг - Єгор Віблий (92,5 кг)
до 74 кг - Микита Марей (122,5 кг)
до 83 кг - Ілля Марей (135 кг.)

ЧОЛОВІКИ

до 74 кг - Геннадій Силкін (115 кг)
до 105 кг - Руслан Роман (175 кг)

 

ДРУГЕ МІСЦЕ

 

ЧОЛОВІКИ

до 83 кг - Валентин Маліков (170 кг)

ДІВЧАТА (до 18 років)

до 57 кг - Емма Роман (40 кг)