У змаганнях, які відбулися 14 лютого в спортивному залі (вул. Колеусівська, 3) Кам`янськ ДЮСШ № 2, взяли участь не тільки вихованці цієї дитячо-юнацької спортивної школи (тренери - Г.Степанченко, В.Маліков, І.Марей), а й спортсмени з інших куточків Дніпропетровщини.

Підсумки чемпіонату підбивалися за сумою результатів трьох базових дисциплін пауерліфтингу - присідання зі штангою на спині, жим штанги лежачи та станова тяга штанги.

У першій половині чемпіонату виступали юні атлети. Незважаючи на вік, їм вдалося продемонструвати злагоджені дії, хорошу підготовку і витривалість. Серед дівчат варто відзначити двох вихованок Валентина Малікова (СК "Power") Тетяну Музиченко (вагова категорія до 52 кг), яка вижала штангу вагою 60 кг, і Віру Попругу (+84), що зібрала в сумі вагу 315 кг. І нехай це не кращі з результати, головне, що обидві дівчини помітно прогресують.

Приємно було спостерігати і за боротьбою досвідчених ліфтерів. Незважаючи на те, що на помості боролися досвідчені спортсмени, серед яких були як кандидати, так і майстри спорту, атлети часом не могли впоратися зі своїми емоціями. Глядачам в залі, звичайно ж, подобалася така боротьба, тому вони неодноразово вдостоювали виступаючих спортсменів своїми гучними оплесками. Навіть коли штанга їм не підкорялася. Якщо ж говорити про кам`янчан, то потрібно відзначити виступи Ніни Очкась, Гаяне і Руслана Роман, Іллі Марея і багатьох інших, які пробилися на п'єдестал.

За підсумками турніру багато учасників поліпшили свої результати, а також оновили особисті рекорди. І це неспроста, адже вже в середині березня юнаки і дівчата, а також юніори та юніорки будуть боротися за обласні медалі. Дорослі ж в регіональних змаганнях найсильніших визначать на початку квітня цього року.

І наостанок про суддів, чиї злагоджені дії дозволили уникнути травм на помості. У чемпіонаті були задіяні Роман Руденко, Тетяна Комлєва, Артем Гудзенко, Анастасія Дрьомова і інші судді, чиї імена відомі далеко за межами Дніпропетровської області.

В.Попруга.