012
 
Змагання серед юнаків, юніорів, дорослих і ветеранів по одній з базових дисциплін – жиму лежачи - відбулися 2 березня у Дніпрі. Команда нашого міста зайняла трете місце.
 
Пауерліфтинг– це силовий вид спорту, суть якого полягає в подоланні супротиву максимально важкої для спортсмена ваги. У якості змагальних дисциплін до нього входять три вправи – станова тяга, присідання зі штангою на спині і жим штанги лежачи на горизонтальній лаві. Крім триборства, де спортсмен повинен проявити себе в усіх трьох дисциплінах пауерліфтингу, за останньою також проводяться окремі змагання. Минулого тижня спортсмени Дніпропетровської області визначали найсильніших у жимі лежачи.
 
За підсумками престижних змагань атлети з Кам'янського, які представляли спортклуби Power, Viking, "Фенікс" та інші, привезли до рідного міста медалі різного ґатунку, а також кубок за третє місце, завойований в командному заліку. Крім нагород багато спортсменів поліпшили свої особисті рекорди.
 
В рядах чемпіонів і призерів області були дев'ять вихованців Валентина Малікова, Анастасії Дрьомової та Іллі Марея. На найвищу сходинку п'єдесталу підіймалися Єгор Віблий, Олег Вергун, Владислав Семенов і Віра Попруга, які в своїх вагових та вікових категоріях вибороли золоті медалі. З "сріблом" в Кам'янське повернулися Роман Руденко, Микита Марей і Данило Свистун. Бронзові нагороди організатори вручили Ніні Очкась і Іллі Марею. Допоміг збірній нашого міста і Данило Тарасов, в активі якого четверте місце.
 
Не за горами головний регіональний старт – чемпіонат Дніпропетровської області з класичного пауерліфтингу – триборства, проведення якого заплановано на 16 березня. До цих змагань кам'янчани серйозно готуються, адже турнір є відбірковим на чемпіонат України. Вже поліпшений ряд результатів на тренуваннях. Тепер залишилося найважливіше – підтвердити їх в змагальному процесі.