Попруга Віра1

 

Кам`янчанка Віра Попруга стала срібною призеркою Чемпіонатe Європи з пауерліфтингу (класичний жим лежачи), який відбувся 2 серпня у французькому місті Бордо.

Віра Попруга, вихованка тренера Валентина Малікова із Кам`янської ДЮСШ № 2 змагалася серед юніорок у ваговій категорії понад 84 кг. Незважаючи на лікування травми, яку спортсменка отримала за декілька днів до Чемпіонату Європи, а також на подолання важкого маршруту до місця змагань, наша землячка все-таки змогла стати срібною призеркою.

Суперницями кам'янчанки були 12 спортсменок з Великобританії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Словаччини, Фінляндії, Франції. Чемпіонка України починала змагання з маленької ваги штанги – 77,5 кг, щоб не отримати дискваліфікацію, якщо у трьох наданих спробах щось би пішло не так. Але перший її підхід, судді чомусь не зарахували. Другий підхід, і Віра впевнено фіксує вагу 77,5 кг. Суперниця із Великобританії тим часом після двох вдалих виступів забралася на вагу аж у 90 кг. Можливо дала взнаки нещодавня травма спини, можливо Віра просто перегоріла психологічно, але третя спроба їй не підкорилася. Проте за підсумками виступу, Віра Попруга змогла вибороти срібну медаль.