17 липня в управлінні молоді та спорту Кам'янської міськради відбулося нагородження відомих спортсменів Едуарда Аноткіна й Дмитра Сороки. Подяки обласного рівня працівникам Дніпровського меткомбінату, членам профспілки «Металургів», з нагоди професійного свята вручив начальник управління молоді та спорту міста Едуард Коряк.
 
Талановитий тренер Едуард Аноткін є відомим в місті та за його межами громадським діячем і активістом, президентом Дніпропетровської федерації армліфтингу. За довгі роки йому вдалося виховати безліч спортсменів високого рівня з армліфтингу, армспорту, пауерліфтингу та гирьового спорту. Найвідомішою вихованкою Аноткіна безумовно є 9-кратна чемпіонка світу (останній раз в 2019 році), багаторазова рекордсменка світу, член збірної України, майстер спорту міжнародного класу з армліфтингу, абсолютна чемпіонка України з армспорту (2010) Людмила Гайдученко. У послужному тренерському списку значаться й інші успіхи світового рівня. У 2012 році чемпіоном світу став ще один спортсмен, якого Едуард Олександрович привів до чемпіонського титулу. Це багаторазовий чемпіон і рекордсмен чемпіонатів України (2013-2015 рр.) з армліфтингу Микола Гривчук. Є високі досягнення і в армспорті. У 2017 році вже Дмитро Сорока, що називається, «вистрілив» на міжнародній арені, ставши срібним призером чемпіонатів світу та Європи серед людей з обмеженими можливостями. І в цьому виді спорту готуватися спортсмену до змагань допомагав Е.Аноткін. Серед юніорів у пауерліфтингу відзначився ще один його вихованець – володар Кубка області з пауерліфтингу (2015 року, жим лежачи), призер чемпіонату України з пауерліфтингу (2016, жим лежачи) Владислав Зенов.
 
Майстер спорту міжнародного класу з армспорту серед людей з обмеженими можливостями Дмитро Сорока є президентом федерації армспорту Кам’янського і одним з провідних спортсменів Дніпропетровщини. У 2017 році на чемпіонатах Європи і світу він чотири рази підіймався на п'єдестал пошани – в його активі срібло і бронза ЧЄ, а також срібло і бронза ЧС. Також Сорока ставав чемпіоном Дніпропетровської області (на ліву руку) серед чоловіків (2019). У тому ж році йому трохи не вистачило, щоб увійти до призової трійки чемпіонату України. Цей турнір Сорока серед найсильніших рукоборців країни завершив на четвертому місці (на ліву руку).
 
Допомога спортсменам в своєму становленні і розвитку – один із пріоритетних напрямків роботи профспілки «Металургів». З нагоди святкування свого професійного свята, яке металургами і гірниками України відзначається 19 липня 2020 року, голова профкому профспілки «Металургів» Олег Нагорний направив начальнику управління молоді та спорту ДніпроОГА Олександру Пшеничникову подання на працівників ДМК, в якому він клопотав про заохочення Е.Аноткіна і Д.Сороки. Як результат, спортсмени були відзначені Подяками від обласного управління молоді та спорту. Едуард Аноткін – за розвиток і пропаганду спорту серед молоді та працівників Дніпровського меткомбінату, за вагомий особистий внесок і популяризацію фізичної культури і спорту, а також з нагоди Дня працівника металургійної та гірничодобувної промисловості; Дмитро Сорока – за вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури і спорту, а також з нагоди Дня працівника металургійної та гірничодобувної промисловості.