В спорткомплексі індустріального коледжу Криворізького національного університету 15 лютого пройшов чемпіонат Дніпропетровщини з армспорту, в якому брали участь четверо спортсменів з Кам'янського. У категоріях чоловіки і юнаки вони зуміли завоювати медалі різного ґатунку. Делегацію очолювали Дмитро Сорока та Едуард Аноткін.

Атлети з Дніпра, Кам'янського, Кривого Рогу, Софіївки, Павлограда, Жовтих Вод та Кропивницького змагалися в різних вагових категоріях. Переможець визначався за сумарним результатом боротьби на ліву і праву руки.

Дмитро Салик виступав серед юнаків у ваговій категорії до 80 кг. Під керівництвом срібного призера чемпіонату світу та Європи Дмитра Сороки, який готує 16-річного спортсмена до змагань рівня чемпіонату України, юному рукоборцев вдалося завоювати "бронзу" в боротьбі на праву руку.

У ваговій категорії до 75 кг виступав ще один житель Кам'янського - Руслан Братко, який народився в селі Лобойківка. Пробравшись крізь "сито" сильних дорослих спортсменів, йому вдалося дістатися до фінального поєдинку на праву руку. За підсумками битви на руках Руслан повернувся в рідні місця зі срібною медаллю. У змаганнях на обидві руки Братко був третім.

Також серед чоловіків виступали Євген Парфьонов і Дмитро Сорока. Обидва рукоборці добре відомі серед армспортсменів не тільки області, а й України. Ось і на цей раз вони впевнено підтвердили свій високий клас. Парфьонову кращого результату вдалося домогтися в боротьбі на праву руку. Потрапивши в головний поєдинок супертяжів (вагова категорія +110 кг), він зумів стати чемпіоном області серед чоловіків. У боротьбі на обидві руки Женя завоював срібну нагороду.

Вдало виступив і Дмитро Сорока серед чоловіків у ваговій категорії до 90 кг. Судді турніру зафіксували кращий результат в боротьбі на праву руку, де керівник федерації армспорту міста Кам'янського завоював "срібло". Відзначився наш атлет медаллю і в загальному заліку на обидві руки. У цій номінації Дмитро розмістився на третій позиції.

Через місяць збірна Дніпропетровської області поїде на свій перший в цьому році чемпіонат України з армспорту. З 13 по 15 березня, у Львові, будуть боротися чоловіки і ветерани армспорту. Ще через три тижні, з 4 по 7 квітня, в Одесу на свій чемпіонат України поїдуть найкращі армрестлери серед юнаків, юніорів та інваспортсменів.