1 Команда Каменского

 
В Олександрії 24 і 25 березня проходив чемпіонат України серед чоловіків, жінок та юніорів з армліфтингу. За повідомленням президента обласної федерації армліфтінгу Едуарда Аноткіна, збірній Дніпропетровщини, в якій взяли участь вісім кам'янчан, вдалося стати найкращою в командному заліку, завоювавши 19 медалей різного ґатунку в особистих змаганнях. Крім того було оновлено ряд рекордів України і встановлено новий світовий рекорд. Винуватцем останнього результату є неодноразова абсолютна чемпінка світу з армліфтингу і пауерліфтингу Людмила Гайдученко.
 
Армліфтинг - це молодий вид спорту в Україні, в якому атлети змагаються в силі хвата. Цей вид спорту цікавий завдяки своєму непередбачуваному характеру - найчастіше результат важко вгадати за зовнішнім виглядом учасників, так як залежить він не від загального фізичного розвитку, а саме від сили хвата кисті атлета.
 
На минулому в Олександрії чемпіонаті розігрувалися нагороди в чотирьох дисциплінах:
* "RollingThunder" - підняття ваги з використанням круглої ручки, що обертається, діаметром 60 мм;
* "Apollon'sAxle" - діаметр гладкого грифа "Осі Аполлона" становить 50 мм, що набагато ускладнює підйом, сильно збільшуючи навантаження на пальці;
* "SaxonBar" або подвійний щипковий хват - діаметр квадратного грифа становить 80 мм;
* "SilverBullet" -  залізна куля довгастого розміру, довжиною - 45 мм, діаметром - 19 мм. Розмір шнура снаряда становить не менше 48 см. У цій дисципліні "срібну кулю" необхідно утримати в еспандері на час.
 
З одного боку армліфтингу дуже простий вид спорту. Здавалося, наростив на тренуваннях м'язи, підійшов до снаряду, підняв його і переміг. Але не так все просто. Для багатьох боротьба триває і після трьох вдалих спроб - в четвертій, коли вага "противника" вище за рекорд України або світу. У цей момент зал завмирає, глядач оцінює буде чи не буде взята вага і аплодує в разі успіху. У 2018 році багато рекордів України були побиті, але лише один рекорд світу змінив і автора, і прописку.
 
Створюється враження, що легендарній спортсменці з Кам'янського, неодноразовій абсолютній чемпіонці світу з армліфтингу і пауерліфтингу Людмилі Гайдученко цікавий тільки рекорд. Лише "срібна куля" вислизнула з руки великої спортсменки за 0,37 секунди до рекорду країни. Результат 37,47 секунди їй, на жаль, поки не підкорився. А ось в двох дисциплінах - "RollingThunder" і "SaksonBar" - рекорди України впали. В "Apollon'sAxle" був побитий рекорд світу, який наша знаменита атлетка з 2012 року тричі невдало штурмувала на чемпіонатах світу. Для фіксації ваги в 132 кг федерацією України з армліфтингу було враховано багато чинників: змагання проводилися на сертифікованому обладнанні IronMind, моменти установки ваги на гриф, взяття ваги, перевага кожного елемента снаряда записувалися на відео. Ну і звичайно приємно було чотири рази бачити традиційний стрибок на першу сходинку п'єдесталу чемпіонки з Кам'янського.
 
2 Гайдученко Людмила
 
 
Значущим виявився вояж до Олександрії і для вихованців Л.Гайдученко, представників будинку дитячої творчості (БДТ) СК "Сварог" Сергея Іржавського і Максима Туманова. Серед юнаків до 18 років (абсолютна категорія) Сергій зумів завоювати дві медалі: в "Ролінг" - "срібло", а "Вісь Аполлона" була подолана з рекордом України і нормативом майстра спорту. Також в його активі золота медаль серед юніорів (абсолютна категорія).
 
7 На вершине пьедестала новый мастер спорта Сергей Иржавский
 
На вершині п`єдесталу пошани новий майстер спорту Сергій Іржавський
 
Вдало виступив і Максим, який за перемогу серед найлегших чоловіків (вагова категорія до 60 кг) боровся з ще одним кам'янчанином Владиславом Зеновим з КВПУ (тренер - Е.Аноткін). Якщо в "RollingThunder" золоту медаль і рекорд України команді Дніпропетровської області приніс Владислав, а Максим був другий, то в "Apollon'sAxle" ситуація була дзеркальною: у Макса - "золото", а у Влада - "срібло".
 
6 На пьедестале Туманов Максим и Владислав Зенов
 
На п`єдесталі М.Туманов і В.Зенов.
 
Крім Л.Гайдученко та В.Зенова і інші вихованці Едуарда Аноткіна повернулися в Кам'янське з медалями. 14-річна дебютантка змагань Віра Попруга приміряла два "срібла" серед дівчат до 18 років (абсолютна категорія) і двічі увійшла в трійку призерів серед жінок (вагова категорія понад 70 кг), піднявшись на один п'єдестал зі світовою легендою Л.Гайдученко.
 
4 Попруга Вера
 
В.Попруга.
 
Дві срібні нагороди ще у одного спортсмена з КВПУ - Данила Тарасова. Він зумів зафіксувати цей результат серед юніорів (абсолютна категорія).
 
5 Тарасов Даниил
 
Д.Тарасов.
 
Чемпіону світу з армліфтінгу Миколі Гривчуку з КВПУ вдалося завоювати "срібло" в "Ролінг" і "бронзу" в "Аполлоні".
 
6 Гривчук Николай
 
М.Гривчук.
 
Велика конкуренція в найпрестижнішій чоловічій ваговій категорії понад 110 кг зупинила за крок до п'єдесталу пошани капітана збірної Кам'янського Євгена Парфьонова.
 
3 Парфенов Евгений
 
Є.Парфьонов.
 
Всього ж представникам нашого міста вдалося завоювати 19 нагород різного ґатунку, що укупі з результатами інших спортсменів Дніпропетровського регіону принесло області перше командне місце. Тепер наші атлети, що пробилися до складу збірної України з армліфтингу, відстоюватимуть честь України на чемпіонаті Європи, який у липні пройде в Болгарії.
 
9 Сборная Днепропетровской области по армлифингу
 
Збірна Дніпропетровщини.
 
МІСЦЯ, ЗАЙНЯТІ АТЛЕТАМИ  КАМ`ЯНСЬКОГО
 
КОМАНДНИЙ ЗАЛІК
 
1 - Дніпропетровська область (ПАТ "ДМК", капітан - Євген Парфьонов)
 
ОСОБИСТИЙ ЗАЛІК
 
RollingThunder
 
Дівчата до 18 років (абсолютна категорія)
 
2 - Попруга Віра (профспілка "Металургів" ДМК, тр. Е.Аноткін)
 
Жінки
 
1 - Гайдученко Людмила (ПАТ "ДМК", тр. Е.Аноткін) - встановила рекорд України
3 - Попруга Віра 
 
Юнаки до 18 років (абсолютна категорія)
 
2 - Іржавскій Сергій (БДТ СК "Сварог", тренер - Л.Гайдученко)
 
Юніори (абсолютна категорія)
 
1 - Іржавскій Сергій 
2 - Тарасов Данило (КВПУ, тр. Е.Аноткін)
 
Чоловіки. Вагова категорія до 60 кг
 
1 - Зенов Владислав (КВПУ, тр. Е.Аноткін) - рекорд Укрїни
2 - Туманов Максим ("Сварог", тр. Л.Гайдученко)
 
Чоловіки. Вагова категорія до 70 кг
 
2 - Гривчук Микола (КВПУ, тр. Е.Аноткін)
 
Чоловіки. Вагова категорія понад 110 кг
 
4 - Парфьонов Євген (ДМК, тр. Е.Аноткін)
 
 
Apollon'sAxel
 
Дівчата до 18 років (абсолютна категорія)
 
2 - Попруга Віра 
 
Жінки
 
1 - Гайдученко Людмила - встановила рекорд світу
3 - Попруга Віра 
 
Юнаки до 18 років (абсолютна категорія)
 
1 - Іржавскій Сергій - виконав норматив майстра спорту, встановив рекорд України
 
Юніори (абсолютна категорія)
 
2 - Тарасов Данило - виконав норматив кандидата в майстри спорту
 
Чоловіки. Вагова категорія до 60 кг
 
1 - Туманов Максим 
2 - Зенов Владислав 
 
Чоловіки. Вагова категорія до 70 кг
 
3 - Гривчук Микола 
 
SaksonBar
 
Жінки
 
1 - Гайдученко Людмила - встановила рекорд України
 
Silverbullet
 
Жінки
 
1 - Гайдученко Людмила.
 
8 Только на оборудовании IronMind возможно установить мировой рекорд