003 2

З 7 по 8 вересня у Будапешті (Угорщина) під егідою Паралімпійського комітету (IPC) пройшов чемпіонат світу серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, з вадами зору та з вадами слуху, де було розіграно 70 комплектів нагород. Всього змаганнях взяли участь більше 1200 спортсменів з 55 країн світу. Кам’янське на цьому міжнародному форумі представляв працівник ПАТ «Дніпровський меткомбінат» майстер спорту Дмитро Сорока.

Змагаючись на двох руках у ваговій категорії до 90 кг кам’янчанин зумів вибороти дві медалі. Нажаль травма лівої руки, яку Дмитро отримав у травні на чемпіонаті Європи, дала взнаки і на цих змаганнях. Але все ж таки наш атлет зміг добратися до призової трійки, обійшовши 12 рестлерів і посівши третє місце.

Кращим виявився виступ спортсмена з України в змаганнях на праву руку. Продемонструвавши гарну підготовку та реакцію вихованець Едуарда Аноткіна зумів вибороти «срібло», поступившись лише у фіналі чемпіонату світу. Також Д.Сорока став бронзовим призером у командному заліку.

– Хотів би подякувати всім, хто допоміг мені потрапити на чемпіонаті світу. Важливо, коли є розуміння у керівництва комбінату – генерального директора ДМК Олександра Подкоторитова, начальника ЦРМО РСЦ Вадима Генкіна та його заступника Руслана Менцеля. Важливу роль у моїх завойованих нагородах відіграла підтримка голови профкому ППО «Металургів» Олега Нагорного та його заступника Віталія Ровкова.

В цьому році, змагаючись з найсильнішими армрестлерами на чемпіонатах Європи та світу, майстер спорту України Дмитро Сорока продемонстрував справжню жагу до перемоги. У Кам’янське атлет привіз дві срібні медалі та дві бронзові нагороди.


Джерело http://sports.dp.ua