Коротка Олена на ЧС 2023

 

 

Тріумфально завершила свій виступ на чемпіонаті світу, який відбувся у Кюрасао (острів в Карибському морі) збірна України з шашок-100. Титули найсильніших шашкістів світу здобули Юрій Анікеєв і Вікторія Мотрічко. Свій вклад (бронзова медаль) в досягнення збірної внесла і кам`янчанка Олена Коротка.

 

Анікеєі і Мотрічко

 

Українці Юрій Анікеєв і Вікторія Мотрічко здобули золоті нагороди у чоловічому та жіночому турнірах. Найбільш титулована спортсменка Дніпровщини, гросмейстерка Олена Коротка набрала у 15 партіях 19 очок і посіла третє місце.

 

коротка

 

Юрій Анікеєв в середині 2000-х років захищав честь збірної Дніпродзержинської команди "Кадима" (разом з Ю.Бобковим). А минулого року під час гострої фази війни на Харківщині, його знову гостинно прийняло Кам'янське. Для Анікеєва це перший титул чемпіона світу у шашках-100. У 2004 році Юрій став чемпіоном у шашках-64.

В Кюрасао на чорно-білих дошках змагалося 35 спортсменів (20 чоловіків й 15 жінок). Україна на чемпіонаті світу була представлена у складі сімох гравців (три у чоловічому турнірі і чотири у жіночому турнірі).

МІСЦЯ, ЯКІ ПОСІЛИ УКРАЇНЦІ

 

Команда

 

1 - Мотричко Вікторія (Одеса)
1 - Анікеєв Юрій (Харків)
3 - Коротка Олена (Кам`янське)
6 - Іванов Артем (Дніпро-Івано-Франківськ)
10 - Балтажі Ольга (Івано-Франківськ)
13 - Макаренкова Юлія (Київ)
15 - Бобков Юрій (Запоріжжя)

Текст Віктора КУЛЕНКА.