347244885 776936481101510 610526288282525129 n

 

У Івано-Франківську, 27 червня завершився турнір з класики шашкового Чемпіонату України. Гравці Кам`янського посіли вісім призових місць.

В Чемпіонаті з шашок-100 серед молоді, юніорів та юнаків, змагаються 110 гравців з 12 регіонів нашої країни. Серед учасників багато призерів чемпіонатів світу та Європи. Дніпропетровщину представляють по одному спортсмену з Дніпра та Петриківського району, а також 14 кам`янчан. Після п`яти змагальних днів, гравці збірної нашої області посіли дев`ять призових місць, що дозволило команді стати першою, випередивши збірні Харківської та Івано-Франковської областей. Цікавий факт, вперше в історії чемпіонатів в команді-переможниці всі нагороди отримали вихованці (а одну ще й донька Анастасія) тренерського триумвірату Губарєвих (батька Ігоря Володимировича, доньки Альони та племінниці Ольги).

В першості молодших юних надій (дівчатка до 8 років), золоту нагороду виборола майбутня першокласниця ліцею № 30 Ольга Штрикуль. "Це стало дуже неочікувано навіть для мене, як тренера. Ми розраховували тільки на "бронзу". Оля їхала в Івано-Франківськ, як срібна призерка недавнього чемпіонату Дніпропетровської області. Невдовзі наймолодша переможниця Чемпіонату України Ольга Штрикуль поїде на змагання Чемпіонат світу", - пояснив Заслужений тренер України Ігор Володимирович Губарєв. Третьою в цій віковій категорії стала Аня Савченко з Петриківки, яку тренує Ольга Губарєва. До речі, О.Губарєва тепер являється ще й тренером відділення шашок, що відкрилося з першого червня в Кам`янській ДЮСШ №1.

У віковій групі до 10 років серед дівчат рівних не було Мирославі Бердник з ліцею № 30.

Запекла боротьба за нагороди відбулася серед юнаків до 13 років. "Срібло" дісталося учню ліцею № 30 Максиму Кривоносу.

Серед шашкістів до 16 років, спортсмени нашого міста вибороли дві бронзові медалі. І якщо для учня гімназії № 39 Івана Сурова цей успіх не перший (юнак багаторазовий призер та чемпіон України), то для 15-річної ліцеїстки інформаційних технологій Кіри Кравченко отримана нагорода - перше її досягнення на всеукраїнському рівні.

Два чемпіонські титули кам`янчанам вдалося вибороти в юніорських змаганнях. Серед дівчат відзначилася студентка ДДТУ Анастасія Губарєва, а серед юнаків неперевершену гру продемонстрував цьогорічний чемпіон Європи серед молоді, ліцеїст ІТ Андрій Блоха.

Виступаючи серед молоді до 26 років, срібну нагороду отримав найстарший гравець збірної Дніпропетровської області, 21-річний Олександр Шнейдер, студент Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця.

28 червня пройде Чемпіонат України з швидких шашок (рапід), а 29 червня Чемпіонат України з блискавичних шашок (бліц).

ПРИЗЕРИ З ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

ПЕРШЕ МІСЦЕ

Штрикуль Ольга (тр. І.Губарєв, ДЮСШ № 2) - до 8 років
Бердник Мирослава (тр. А.Губарєва, ДЮСШ № 3) - до 10 років
Губарєва Анастасія (тр. І.Губарєв, ДЮСШ № 2) - юніори
Блоха Андрій (тр. І.Губарєв, ДЮСШ № 2) - юніори

ДРУГЕ МІСЦЕ

Кривонос Максим (тр. А.Губарєва, ДЮСШ № 3) - до 13 років
Шнейдер Олександр (тр. І.Губарєв, ДЮСШ № 2) - молодь

ТРЕТЄ МІСЦЕ

Савченко Анна (Петриківка, тр. О.Губарєва) - до 8 років
Суров Іван (тр. А.Губарєва, ДЮСШ № 3) - до 16 років
Кравченко Кіра (тр. І.Губарєв. ДЮСШ № 2) - до 16 років

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=776937427768082&set=pcb.776938791101279