Щорічно в Кам'янському проходить турнір, який не має аналогів як в Україні, таки в світі. Протягом жовтня-грудня по п'ятницях люди приходять і грають в класичні шашки. Турнір збирає багатьох шанувальників цієї логічної гри з різних кінців міста, не дивлячись на їх зайнятість.

Цього року за титули чемпіонів міста серед чоловіків і жінок, а також за титул абсолютного переможця, на протязі восьми турів змагалися 28 гравців не нижче першого дорослого розряду. Серед них були дві гросмейстерки, три майстри спорту, одинадцять "камеесників". Шашкісти, які ставали призерами чемпіонатів світу, Європи, України. Про таких кажуть, що вони пройшли Рим і Крим.

Останній тур вибився із графіку по суто об`єктивним причинам, і тому відбувся не в п`ятницю, а в суботу 24 грудня. Інтрига хто ж стане переможцем в абсолюті, тримала в напрузі всіх до останнього ходу на дошці. Все залежало від трьох шашкістів - майстрів спорту Іллі Демченка, Олександра Коробського та гросмейстерки Ольги Губарєвої, які мали в своїх активах по 10 очок. Перші двоє грали між собою. А Ольга Губарєва змагалася також з гросмейстеркою Оленою Короткою, у якої було на одне очко менше. Суперниці зіграли між собою внічию, і таким чином Ольга стала чемпіонкою міста серед жінок. "Срібло" дісталося Олені Короткій. Гра між Аріною Федорченко і Ігорем Губарєвим стала завершальною всього чемпіонату. Першорозрядниця звела внічию матч із майстром спорту, і таким чином стала бронзовою призеркою, що являється величезним успіхом для 14-річної шашкістки. "Бронзу" також отримав і Заслужений тренер України І.Губарєв, але серед чоловіків. Срібним призером став Віталій Годун. Два чемпіонські титули відразу здобув Олександр Коробський - серед чоловіків та в абсолюті. Таким чином, Олександр Коробський підтвердив минулорічний титул чемпіона міста. А ось абсолютним переможцем, чемпіон світу серед юніорів 1996 року, став вперше.

Вручаючи нагороди, начальник управлінні молоді і спорту Едуард Коряк привітав всіх гравців із завершенням шашкового марафону. "Дізнавшись, що крім титулів чеміонів міста серед жінок і чоловіків, розігрується ще й звання абсолютного переможця, я вирішив, що негоже нагороджувати тільки звичними медалями і грамотами. Було заказано і виготовлено медалі з дарчими надписами для призерів, а також оригінальної форми кубок для чемпіона в абсолютній першості. Я з великим задоволенням виконую місію вручення нагород нашим кращим гравцям", - сказав Е.Коряк. Крім нагород від управлінні молоді і спорту Кам`янської міської ради, призери отримали ще й подарунки (які вибирали самі) від віце-президента Федерації шашок України Леоніда Бройтмана.

Ще однією приємною новиною стало повідомлення арбітра чемпіонату, судді міжнародної категорії Віталія Попруги, що Добриня Савінський виконав норматив кандидата в майстри спорту. З чим його і вітаємо.

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.