Минулої п`ятниці пройшов шостий тур чемпіонату Кам`янського з шашок-64.

За два тури до завершення чемпіонату міста з`явився одноособовий лідер змагань. Вигравши в двох партіях у майстра спорту Ігоря Губарєва, турнірну таблицю з десятьма очками очолила гросмейстерка Ольга Губарєва (верхнє фото). "Я навіть не зрозумів як Ольга мене обіграла у першій партії, - пояснює Ігор Губарєв. - Сиджу і думаю, навіщо вона зробила цей хід, я б так не пішов. А потім починаю прораховувати і бачу, що я програю партію. І найцікавіше, що нічого не можу зробити. Оля мене просто обеззброїла. Я вже й жертвую, і хочу зробити іншу комбінацію, але бачу, що нічого не вийде. Її план виявився переможним. А в другій партії у мене був шанс перемогти, як показала машина, але я не побачив його. Хоча перевага була порівняно велика". Після перемоги, Ольга Губарєва підвищила шанс стати абсолютною чемпіонкою Кам`янського 2022 року. А Ігор Губарєв відкотився на третю позицію, маючи в своєму активі 8 очок.

Один матч у шостому турі не відбувся. Напередодні захворів Тимофій Кобзєв і не зміг зіграти з Марією Діденко. Результати решти зустрічей були непередбачуваними. Хтось вигравши першу партію, у другій програвав. Таких матчів було майже половина. Догнати Ольгу Губарєву могли Олександр Коробський або Олена Коротка, які грали між собою. Програвши першу партію, ініціативою заволодів Олександр і довів до перемоги другу. Доречі, цей матч став найдовшим в турі. Вже майже всі шашкісти давно розійшлися по домівках, а претенденти на чемпіонський титул грали між собою. Тепер кожен з них відстає на два очка від лідерки. Але у Олександра Коробського високий шанс стати чемпіоном міста серед чоловіків.

Вигравши в обох партіях у Андрія Махоніна, на другу сходинку піднівся Ілля Демченко, у якого тепер 9 очок. Ветеран шашкового спорту міста Микола Ляшко неочікувано програв Тетяні Потоцькій 0:2. Тетяна маючи 8 очок, ділить місця з третього по шосте. Зігравши між собою внічию, у верхній частині турнірної таблиці залишилися Роман Нороха і Добриня Савінський. Підтягнувся до них і Василь Гученков, обігравший у двох партіях Дмитра Савінського. Одним із найцікавіших матчів стала гра між Віталієм Годуном і Тетяною Гусєвою. Згадаємо, що "наймиролюбивіший" шашкіст нинішнього чемпіонату, в попередньому турі нарешті отримав першу перемогу. Гадалося, що він продовжить переможну ходу, яка дасть шанс набрати 8 очок. Але вигравши першу партію, Віталій поступився Тетяні у другій. Це була для нього вже п`ята нічия. Кандидат в майстри спорту Микола Синельников зіграв внічию з першорозрядницею Євою Бабій і з трьома очками замикає турнірну таблицю.

РЕЗУЛЬТАТИ ШОСТОГО ТУРУ

Губарєва Ольга - Губарєв Ігор 2:0
Коробський Олександр - Коротка Олена 1:1
Демченко Ілля - Махонін Андрій 2:0
Годун Віталій - Гусєва Тетяна 1:1
Нороха Роман - Добриня Савінський 1:1
Ляшко Микола - Потоцька Тетяна 0:2
Підгорний-Піцик Олег - Малий Антон 0:2
Вовк Альона - Федорченко Аріна 0:2
Кривоніс Максим - Губарєва Анастасія 1:1
Савінський Дмитро - Гученков Василь 0:2
Кобзєв Тимофій - Діденко Марія :
Свинаренко Віталій - Перемитько Ілля 1:1
Лисиченко Василь - Джумарний Максим 2:0
Синельников Микола - Бабій Єва 1:1

 

Текст Віктора КУЛЕНКА.