У Кам`янському центрі "Спорт для всіх" 18 серпня пройшов шашковий турнір приурочений до Дня Незалежності України. Ініціаторами змагань стала міська федерація шашок та "Спорт для всіх".

П`ятнадцять учасників змагань, серед яких були чемпіони світу з шашок-64 Андрій Блоха і Віра Попруга та срібна призерка Чемпіонату світу до восьми років Мирослава Бердник, привітав Заслужений тренер України з шашок Ігор Губарєв і головний фахівець "Спорт для всіх" Ірина Панус.

"Сьогодні ми граємо в шашки-64, але не в російську, а в бразильську версію. Пока всесвітню організацю шашок-64 буде очолювати росянин, українські спортсмени відмовились не тільки грати турніри разом з росіянами і білорусами, а й грати в російські шашки. Ми повинні розвиватися в бразильських шашках, шашках-100, чекерсу. До речі, наша вихованка Тетяна Зайцева зараз володіє титулом чемпіонки світу саме з чекерсу. Нинішній турнір по різним причинам не зміг зібрати всіх найсильніших гравців Кам`янського. Але і серед тих хто змагається є призери чемпіонатів світу, України, області і міста. В цих змаганнях розігруються медалі і грамоти серед жінок, дівчат, чоловіків і юнаків", - пояснив Ігор Губарєв.

Після семи турів стали відомі переможці і призери.

ЖІНКИ

1 - Губарєва Анастасія
2 - Федорченко Аріна
3 - Попруга Віра

ЧОЛОВІКИ

1 - Блоха Андрій
2 - Становський Юрій
3 - Ляшко Микола

ДІВЧАТА

1 - Федорченко Аріна
2 - Кравченко Кіра
3 - Бердник Мирослава

ЮНАКИ

1 - Кривоніс Максим
2 - Кобзєв Тимофій
3 - Сич Тимофій

Текст Віктора КУЛЕНКА

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=139058418818696&set=a.139059748818563