Вже стало традицією під час зимових канікул проводити найзначніший дитячий шаховий турнір "Снігова королева". Цього року він проводиться в двадцять третє. Змагання розпочалися 7 січня у ДЮСШ № 1. А вже у неділю, 9 січня, ми дізнаємося кого у призери обере Каїса, богиня та покровителька шахів.

Організатором шахового турніру є Кам'янська дитячо-юнацька федерація (голова Дмитро Задорожній). Приємністю поколінь можна назвати той факт, що школярі, які колись виступали в турнірі "Снігова королева", виросли і тепер привозять на змагання своїх вихованців. Учасник перших турнірів Діма Задорожній вже є для малюків, яких він тренує у ДЮСШ №3, Дмитром Анатолійовичем. "Я сам неодноразово виступав у цих змаганнях, - розповідає Дмитро Задорожній. - Займав перші місця. Школа № 43, де я навчався, єдина в нашому місті тричі посіла перше місце у турнірі "Снігова королева". На жаль, цей навчальний заклад уже не функціонує".

Головний суддя змагань Дмитро Кір'янов стояв біля витоків турніру, що носить романтичну назву "Снігова королева". "Такий турнір вперше відбувся 2000 року, - згадує він. - Виграли тоді шахісти гімназії № 11. Спонсорами було підприємство "Демос". До речі, назву "Снігова королева" вигадав колишній його директор".

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=3189615918028387&set=pcb.4810052865737997