Загальне фото313859 n

 

Чемпіонат Кам`янського з класичних шахів пройшов з 7 по 9 липня в ДЮСШ № 1. Переможцями стали Давид Дунаєвський та Марія Опенчук.

В чемпіонаті міста серед юнаків та дівчат до 18 років за найвищі титули боролися 18 вихованців (троє дівчат) тренерів Дмитра Задорожного і Дмитра Кір`янова (ДЮСШ № 3) та Руслана Скабельського ("Юні таланти"). В останній момент через неймовірну спеку відмовилися приїхати з Петриківки тренер Валерій Полташевський зі своїми підопічними. У юнаків серед претендентів на чемпіонський титул змагалися чотири першорозрядники. Після дев`яти турів швейцарської системи (на партію давалося 30 хвилин плюс 5 секунд) чемпіоном міста вперше став 12-річний Давид Дунаєвський. У дівчат титул чемпіонки міста дістався 14-річній Марії Опенчук.

Як повідомив голова юнацької Федерації шахів Кам`янського Дмитро Задорожний, серед учасників більш зрілою грою виділялися Давид Дунаєвський, Владислав Литвин і Максим Вітютнєв, які нещодавно приймали участь в Чемпіонатах України. "Нажаль, з досвідчених шахістів Кам`янського був відсутній Олександр Стрельник, який в цьому році мав можливість востаннє зіграти у цій вікової категорії, - пояснив Д.Завдорожний. - Цікаво склалася в заключному турі партія між Вітютнєвим і Литвином. Хто перемагає, той і потрапляє в призову трійку. У Вітютнєва була позиція краще ніж у суперника. Але Литвин йому "завалив" прапорець на годиннику і Макс залишився на четвертому місці. А Литвин посів друге місце. Максим швидко прогресує, і я вважаю, що в цьому році він виконає норматив першого розряду".

ПРИЗЕРИ

ЮНАКИ

 

Призери юнаки

 

1 - Дунаєвський Давид (ліцей № 39)
2 - Литвин Владислав (ліцей № 44)
3 - Юрченко Максим (ліцей № 40)

ДІВЧАТА

 

Призерки дівчата

1 - Опенчук Марія
2 - Мачутська Христина (ліцей № 44)
3 - Онищенко Ярослава (ліцей № 25)

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=3613679105622064&set=pcb.6460417614034839