Три дні в Кам`янській ДЮСШ № 1 проводилися шахові баталії, які були частиною змагань, присвячених Олімпійській естафеті.

З п`ятниці по неділю, 26 гравців змагалися в першості Кам`янського з класичних шахів серед юнаків та дівчат 2003 р.н. і молодше. Серед учасників були як вже відомі гравці не тільки у місті, а і на теренах Дніпропетровщини, так і ті, що роблять свої перші кроки у великому спорті. Хоча за титул найсильнішого шахіста не змогли втрутитися ще кілька сильних гравців. Але на те у них були обєктивні причини. "Завершилися доволі напружені змагання, в яких грали майже всі найсильніші шахісти міста цієї вікової категорії. Звичайно, хотілося б бачити тут ще Михайла Богомаза, Володю Бутенка і Єфрема Степанова. Від цього змагання в турнірі б стали ще гостріші, ще цікавіші. Але маємо, що маємо", - пояснив організатор першості, голова юнацької міської федерації шахів Дмитро Задорожній.

Після завершення змагань, в присутності батьків відбулося нагородження шахістів медалями і грамотами, які проводили судді турніру Дмитро Задорожній і Дмитро Кір`янов. Крім основних призерів серед хлопців і дівчат, нагороди отримали також гравці, показавші найкращі результати в свої вікових номінаціях.

Серед шахістів до 14 років (2007/2008 роки народження) Владислав Мачутський і Михайло Іванін набрали однакову кількість очків - по 5. Але по додаткових показниках кращим став Іванін.

В категорії до 12 років (2009/2010 р.н.), набравши 5,5 очків, кращим стаав Максим Юрченко.

Серед шахістів до 10 років (2011/2012 р.н.) кращий результат показав Владислав Литвин. В його активі 6,5 очок.

Михайло Бондаренко і Максим Вітютнєв набрали по 5 очок серед гравців до 8 років (2013/2014 р.н.). Кращий коефіцієнт виявився у М.Вітютнєва. До речі, хлопчина виконав норматив четертого розряду. При нормі 4,5 очка, Макс набрав 5 очок.

Серед абсолютних призерів по сім очок набрали Максим Косухін і Давід Дунаєвський. Але кращий коефіцієнт виявився у Косухіна. Самий досвідчений серед нинішніх гравців Олександр Стрельник показав чудовий результат, набравши із дев`яти можливих 8,5 очок. Йому і дістався головний приз - крсива статуетка з зображенням шахових фігур і написом "Чемпіон м.Кам`янське серед юнаків і дівчат з класичних шахів. Дитячо-юнацька Федерація шахів м.Кам`янське 2022".

Дмитро Задорожній дякує керівництво ДЮСШ № 1 і № 3, а також начальника управління молоді і спорту Кам`янської міськради Едуарду Коряку за надану допомогу під час проведення турніру та нагородну атрибутику.

ПРИЗЕРИ

ДІВЧАТА

1 - Славська Олександра (5,5)
2 - Губа Надія (5)
3 - Пацьора Єлизавета (4,5)


ХЛОПЦІ

1 - Стрельник Олександр (8,5)
2 - Косухін Максим (7)
3 - Дунаєвський Давід (7)

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=121556177235587&set=a.121559503901921