DSC 0389
 
 
У Кам'янському впорядкують ділянку скверу по проспекту Свободи від пам'ятника Прометею до Майдану Героїв. Робочу нараду з питання реконструкції центрального скверу провів 5 лютого міський голова Кам'янського Андрій Бєлоусов.
 
В ході наради обговорювалися технічні сторони питання. Були узгоджені всі деталі проекту, обговорювалося наповнення паркової зони і її стилістичне оформлення.
 
Буде оновлений меморіальний стенд загиблих учасників АТО. Замість старих асфальтних алей на всіх пішохідних доріжках буде виконано мощення тротуарною плиткою. Плитку покладуть і по всьому периметру цієї частини центрального скверу для катання на роликах і велосипедах. На об'єкті буде сучасне зовнішнє освітлення з новими освітлювальними опорами. Тут також встановлять великі дитячі ігрові майданчики і спортивні тренажери, розіб'ють гарні клумби. Ближче до Прометею буде розташована зона для тихого відпочинку, де люди старшого віку зможуть грати в шахи, шашки та інші настільні ігри. На місці, де колись був фонтан, планують встановити стильний і сучасний елемент декору, красиві лавки, оформлять зону для фотографування з wi-fi покриттям - це буде місце відпочинку для молодих пар. Крім того, в сквері передбачено наявність громадського туалету.
 
Протягом двох тижнів проект буде доопрацьовано. Далі він пройде експертизу. Після проходження всіх формальних процедур, які завершаться до травня поточного року, можна буде приступати до процесу реконструкції. Повністю оновлений сквер жителі побачать у вересні - на День міста.
 
Відзначимо, що це лише перший етап реконструкції. Частина центрального скверу по проспекту Свободи від Майдану Героїв до площі Визволителів також буде повністю реконструйована протягом наступних двох років.
 
Джерело http://sobitie.com.ua