В Сумах 29 січня завершився трьохденний легкоатлетичний чемпіонат України серед спортсменів 2003 року народження та молодші. По програмі семиборства чемпіонський титул здобув Ілля Білоус, вихованець тренерського тріо Андросович (Сергій, Раїса і Віктор) з Кам`янської ДЮСШ № 3. Студент фізкультурного коледжу набрав 4478 очок і ввійшов до складу збірної України, яка сьомого березня в Стамбулі прийме участь в міжнародних змаганнях Франція - Білорусь - Туреччина - Україна.

Всупереч усім труднощам наші спортсмени примудряються ставати не тільки призерами різних змагань, а й встановлювати рекорди. У Іллі через травму, коли він навчався в СШ № 36 (нині І.Білоус студент ККФВ), практично випав попередній змагальний рік. І перший виступ в багатоборстві завершилося тріумфально, він став чемпіоном України.

"Коли Віктор Сидорович сказав колегам-тренерам, що приїхав в Суми з командою за свої гроші, ті були шоковані. Як це на чемпіонат країни (!) не профінансували спортсменів, - пояснює тренер Раїса Андросович. - У Дніпрі, наприклад, одні і ті ж змагання проводяться в трьох локаціях. І щоб швидко дістатися з одного місця на інше ми возимо їх на своєму транспорті. Це ж скільки треба тренерам отримувати, щоб дітей возити за свої гроші? У залі, де тренуємося, холодно. З метою економії, опалення своєї ж котельні відключають. Включають тільки когд діти заходять в зал. А як можна обігріти відразу такий величезний зал. А інвентар? І високе, і невисока начальство довго обіцяло нам купити жердину для стрибків у висоту. Все марно. І тільки за рахунок тренерів, батьків дітей-легкоатлетів, і що саме дивно, батьків тенісистів, а також їхнього тренера Михайла Олександровича Шипунова нам вдалося купити за 300 доларів цей потрібний спортивний інвентар, хоча і "беушний" (нова жердина коштує 1 тис. доларів). Коли робили ремонт арени СК "Прометей", тенісисти тренувалися в легкоатлетичному манежі, і їм так сподобалися стрибки з жердиною, що батьки тенісистів вирішили нам допомогти. За що ми дуже дуже дякуємо. А ще колишній тенісист Андрій Венжега безоплатно зробив нам металеві бар'єри. Здавалося б, ну навіщо сторонній людині витрачатися на непотрібну для нього справу? Але він нам допомагає. І йому ми теж дякуємо".

РЕЗУЛЬТАТИ ІЛЛІ БІЛОУСА

60 м - 7,50 сек
довжина - 6 м 74 см
ядро - 11 м 04 см
висота - 1 м 78 см
60 м з/б - 8,61 сек
жердина - 3 м 50 см
1000 м - 3 хв 12 сек