4 вересня в спортивному залі Кам`янського ліцея № 15 завершилася дводенна відкрита волейбольна першість ДЮСШ № 2, присвячена Дню фізичної культури і спорту України.

На майданчику за нагороди, встановлені громадською організацією "Бджола" та управлінням молоді і спорту міськради, змагалися п`ять жіночих команд: три склади ДЮСШ № 2 (тренер В.Серьогін), "Прометей" (капітан Т.Мельник), технологічний фаховий коледж ДДТУ (тренер В.Вербецький). Зустрічі проводилися по коловій системі.

В матчі за третє місце зустрілися друга і третя команди ДЮСШ № 2. До першої половини першої партії суперники не відпускали в рахунку один одного далеко. Та потім "треті" зробили ривок і майже виграли партію - 24:19. Але "майже" - це ще не перемога. Їхні колеги зрівняли рахунок - 24:24, а потім виграли і партію 26:24. З легкістю вони справилися і в наступній партії - 25:12. Отже, третє місце у другого складу команди ДЮСШ № 2.

У фіналі зустрілися команда ветеранів-волейболісток "Прометея" і перший склад ДЮСШ № 2. Звичайно, тут грала була більш видовищною і напруженою та йшла очко в очко. Перша партія за "прометеєвками" - 26:24. Друга за їх суперницями 25:21. Вирішальними стали два ейси після подач волейболісток спортшколи, які можливо подіяли на нерви їхнім візаві. В підсумку перемогу отримали вихованки Віталія Серьогіна 15:12, а з ними і весь матч - 2:1. Як кажуть, молодість взяла верх над досвідом.

Після зустрічі відбулася найприємніша частина змагань - нагородження. В церемонії вручення призів, грамот, медалей і кубків прийняли участь представниця ГО "Бджола" Галина Залога та начальник управлінням молоді і спорту міськради Едуард Коряк. Призи кращих гравчинь отримали: Олександра Бурхан (третій склад ДЮСШ № 2), Анастасія Ялова (другий склад ДЮСШ № 2), Анна Стасійчук (перший склад ДЮСШ № 2), Поліна Арджановська (технологічний фаховий коледж ДДТУ), Інна Злих ("Прометей"). Разом з капітаном команди Юлією Проценко кубок переможців і нагороди за перше місце отримали Софія Григор`єва, Марія Криваченко, Анна Стасійчук, Вікторія Литвишко, Маргарита Скрипник, Мілана Білявська.

 

 

МІСЦЯ, ЯКІ ПОСІЛИ КОМАНДИ

1 - ДЮСШ № 2 (перший склад)
2 - "Прометей"
3 - ДЮСШ № 2 (другий склад)
4 - ТФК ДДТУ
5 - ДЮСШ № 2 (третій склад)

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА
Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=143212768403261&set=a.143217478402790