На стадіоні Кам'янської ДЮСШ № 2 четвертого червня пройшов футбольний матч між командами Кам'янського та Луганської області.

Під час церемонії відкриття матчу з вітальними словами та побажаннями виступили представники команд. "Сьогоднішній матч ми присвячуємо 84-річчю створення Луганської області, - сказав голова Кам'янської федерації футболу Едуард Коряк. - Нині на території Кам'янського перебуває майже 14 тисяч переселенців, дорослих та дітей. Дуже багато сімей приїхали саме з Луганщини. Ми намагаємось їм надавати допомогу, щоб люди відчували себе як удома. Я знаю, що команда-суперник бере участь у першостях України серед футболістів старше 35 років, що вони часто займають призові місця. Тим цікавішим буде цей матч".

З відповідним словом виступив Денис Зезюлін, організатор футболу в Сєвєродонецьку. "Хлопці, вітаю вас з 84-річчям нашої Луганської області. Від вашого імені хочу подякувати Едуарду Миколайовичу, а в його особі адміністрації Кам'янського, за ту допомогу, яку вони надають нам. Дякуємо командам, які відгукнулися брати участь у проекті "Футбольний марафон" на підтримку ЗСУ та тимчасово переміщених осіб. Мої дорогі, віримо, що вже скоро запрошуватимемо до нас додому футбольні команди для проведення різних турнірів. Миру всім, якнайшвидшого повернення до наших міст, до своєї улюбленої роботи", - зазначив Денис Зезюлін.

Перед матчем від Кам'янської федерації футболу дітям було вручено м'ячі. А під час самої футбольної зустрічі, на іншій локації, дитячому майданчику, члени Молодіжної ради міста збирали з малечею пазли карти України. Дітлахи отримали в нагороду солодощі та жовто-сині прапорці. Дуже чутливо та приємно було чути скандування від найменших громадян нашої країни слова: "Україна! Україна!"

Ігри на міні-футбольному полі завжди відбуваються у динамічній формі. Тим більше, коли зустрічаються гравці, які виступали в командах високого рівня. А ще якщо вік не дуже критичний. У даному випадку грали футболісти старше 35 років. Суперники, за великим рахунком багато хто з них, вже зустрічалися між собою наприкінці квітня. Тоді на великому полі грали збірні Кам'янського та Сєверодонецька. Зустріч завершилася бойовою нічиєю 2:2. Сьогодні у складах обох команд було чимало нових футболістів. У команді гостей на поле вийшли футболісти тимчасові переселенці з міст Сєверодонецьк, Рубіжне, Алчевськ, Луганськ, Щастя. За збірну Луганщини  виступав сьогодняшній імениник Олександр Хлапонін, який грав у двотисячних за нашу "Сталь". Вже на початку матчу луганчани відкрили рахунок. Після ефектної атаки, м'яч у дев'ятку воріт направив Ян Зезюлін. Господарі відігралися майже відразу. М'яч на свій рахунок записав Дмитро Мартишов. А наприкінці першого тайму Євген Проненко вивів кам'янчан уперед.

Основні події розгорнулися після невеликої перерви. Після штрафного у виконанні Дмитра Скриги, команда у червоно-чорній формі зрівняла рахунок. Відчувши, що суперник просідає, луганчани підняли темп, проводячи швидкі заміни. І успіх знову прийшов до них у вигляді гола, забитого Яном Зезюліним. Але господарі не зневірилися, і провели наприкінці зустрічі дві результативні атаки. Голами відзначилися Дмитро Титов та Дмитро Мартишов. У підсумку 4:3 перемогла команда Кам'янського. Хоча до останнього удару по м'ячу багато уболівальників висловлювали свою думку, що можна було на честь свята залишити рахунок і нічийним.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=115662504491621&set=a.115672864490585