"У всіх юних футболістів, звичайно ж, є мрія стати справжніми майстрами футболу. Але для цього мало одного бажання – ще треба докласти максимум зусиль". Ці слова стали девізом футбольного "Кубка Мрії", що 19 лютого пройшов на майданчику Кам`янського СК "Прометей".

Цей міні-футбольний турнір організувала міська Федерація футболу (голова Едуард Коряк), яка поставила за мету, щоб юні любителі футболу змогли і пограти, і подивитися улюблену гру. В змаганнях прийняли участь команди міської Академії футболу. На майданчику свою майстерність демонстрували близько сотні юних футболістів, з якими працюють тренери Вадим Грінчак, Володимир Дерун, Олег Телятник, Віктор Шевченко, Андрій Широкий, Олег Іванов (молодший), Олег Іванов (старший). Доречі, останній виставив дві команди. Підтримати гравців зібралася достатня кількість уболівальників (тата, мами, бабусі, дідусі тощо), балкон спортзалу був забитий вщент. Можете уявити, який шумовий ефект стояв у залі, коли на майданчику були їхні улюбленці!

Відкриваючи турнір, Едуард Коряк привітав юних футболістів, їх тренерів та групи підтримки. "Упродовж п'яти років Кам'янська федерація футболу проводить "Кубок Мрій". Діти росли, переходили до інших вікових категорій. Цього року ми вирішили провести турнір серед найменших вихованців Академії футболу 2012/2013 років народження, – говорить Е.Коряк. - Хочу, щоб ви брали приклад зі своїх старших товаришів, які грають в чемпіонаті Дніпра і в інших турнірах. Головне, щоб ви досягли вершин не тільки в футболі, а і у своєму житті. У кожного футболіста є своя мрія, до якої хтось йде рік або два, а хтось десятиліття. Я хочу, щоб ваша мрія здійснилася швидше і щоб ви стали хорошими футболістам. Можливо, завдяки таким турнірам, як Кубок "Мрій", через кілька років з вас виростуть нові футбольні зірки України, які будуть захищати честь своїх міст на кращих футбольних полях світу. Дуже хочеться, щоб тренери, які виховують вас з перших футбольних кроків, могли пишатися вами".

 

Рішенням тренерської ради було вирішили розбити учасників на дві групи "А" і "Б". "У першій грали футболісти, котрі займаються футболом 2-3 роки, тобто, більш досвідчені. У другій – команди, складені восени минулого року. В кожній групі спочатку були проведені по два півфінали, потом гра за третє місце. І нарешті фінал", - пояснив суддя турніру Василь Вербецький.

 

 

У групі "Б" (початківці футболісти) перше місце посіла команда тренера Володимира Деруна. Друге та третє місця відповідно у команд, де тренерами працюють Вадим Грінчак та Олег Телятник. Замкнула групу команда Олега Іванова (молодшого).

 

У групі "А" місця команд (вказані тренери) розподілилися таким чином: 1 – Андрій Широкий, 2 – Віктор Шевченко, 3 – Олег Іванов (старший), 4 - Олег Іванов (старший).

Незалежно від місць, зайнятих командами, усі гравці були нагроджені медалями з гравіюванням "Кубок Мрій" серед дітей 2012-2013 р.н.". А капітани команд, які ввійшли в призові трійки, отримали ще й кубки. Потрібно нагадати, що в командах тренерів В.Деруна і В.Шевченка грають декілька дівчаток. Одна з них, а саме Маша Бірюк, виконує капітанські обовязки. Дівчинка з гідністю отримала з рук Е.Коряка кубок за друге командне місце в групі "А". А тріумф переможців в цій групі разом з Данилом Кішаковським, капітаном команди тренера А.Широкого, розділили польові гравці Іван Богун, Богдан Туча, Олександр Куліш, Михайло Мартиненко, Ілля Нижегородов, Богдан Кобелюх і голкіпери Захар Зубко та Матвій Голубєв.

Вручаючи нагороди, Едуард Коряк подякував учасникам змагань і сказав, що для більшості учасників "Кубка Мрій" це перші великі зимагання. "Хотів би, щоб ви частіше зустрічалися на майданчиках. Для наймолодших це був перший великий турнір. Але ви виступили добре. Тут не важливий результат. Від тренерів надійшла пропозиція, щодо проведення аналогічного турніру для футболістів молодших 2014 року народження. І я її підтримую".

Турнір завершився. Але мрії не скінчаються ніколи. Отож, вперед до нових цілей!