Напередодні світлого свята Пасхи, в Кам`янському був проведений футбольний матч між місцевою збірною та командою переселенців із Сєверодонецька.

Багатьом людям, що потрапили у важку життєву ситуацію потрібна благодійність. Далеко не кожен може самостійно впоратися з бідою. Часом людям потрібна чиясь допомога. Благодійність - популярне явище в наш час. І це безсумнівно радує. Всі залучені кошти, що вдалося зібрати під час благодійного заходу, будуть спрямовно на допомогу переселенцям з Сєверодонецька. Сподіваємося, що цю футбольну естафету підхоплять інші міста України.

Після виконання гімну України, футболістів та глядачів привітали гості, які завітали на стадіон ДЮСШ № 2. Міський голова Кам`янського Андрій Білоусов побажав всім гарного настрою і красивої гри.

Начальник управління молоді і спорту Кам`янської міської ради Едуард Коряк повідомив, що на ідею проведення такої гри наштовхнула зустріч з Денисом Зезюліним із Сєверодонецька, який був присутній на благодійному матчі двотижневої давності між командами Лівобережжя і Правобережжя міста. "Ми вже тоді домовилися з Денисом, що проведемо благодійну футбольну зустріч між кам`янчаними і переселенцями зі Сєверодонецька. Багато їхніх футболістів зараз мешкають в Кам`янському. То чому б не порадувати вболівальників красивою грою", - сказав Е.Коряк.

Представник команди Сєверодонецька Денис Зезюлін пояснив, що команда була зібрана з гравців, які під час війни виїхали з рідного міста в Дніпропетровську область. "Під час війни багато людей покинули свої домівки в Сєверодонецьку і переїхали в різні міста України. Якась частина наших футболістів опинилася в Дніпрі, інша в Кам`янському. По телефонному дзвінку майже всі вони відгукнулися на ідею провести благодійну зустріч", - сказав Денис Зезюлін.

На матчі в якості глядача був присутній і колишній гравець дніпродзержинського "Металурга" Микола Голік, який народився в Сєверодонецьку, закінчив Луганський спортивний інтернат, а зараз працює тренером в Кам`янській команді "Надія-nova". Микола Петрович виховав юну зірку, надію збірної України Єгора Ярмолюка, який грає в команді УПЛ СК "Дніпро-1". "Я вже майже 40 років мешкаю в Кам`янському. Але не забуваю і про свою малу батьківщину. Тому важко віддати комусь перевагу. Краще, якби матч закінчився внічию. Але щоб футболісти показали красиву гру", - прокоментував Микола Голік.

Після загальної фотосесії розпочалася сама футбольна зустріч. На поле, команди вивів рефері Ігор Зеленський, якому допомогали бокові арбітри Сергій Костевич і Василь Вербецький. Перший гол довелося не довго чекати. Його автором став Денис Мартишов, син теж колишнього гравця "Металурга" Олександра Мартишова. Денис грав, як і батько свого часу, в Харкові. Зараз із-за війни він переїхав в Кам`янське. Із задоволенням відгукнувся на запрошення тренера сьогодняшньої збірної команди міста Валерія Палійчука.

Та повернемося до подальшого перебігу гри. Швидкі атаки нападаючих розбивалися об важкопрохідні захисні редути обох команд. Створені труднощі, гравці з Сєверодонецька змогли подолати після чергового поданого кутового. М`яч по дузі пторапив на голову Яну Зезюліну і той в в ефектному стрибку направив спортивний снаряд під перекладину. Перший тайм так і завершився з нічийним рахунком 1:1.

Малюнок гри в другій половині матчу зовсім не змінився. На атаки, суперники відповідали контратаками. Декілька красивих сейвів у виконанні голкіперів обох команд викликали гучні оплески та підбадьорюючі вигуки гладачів. В кінці зустрічі команди ще по одному разу обмінялися голами. Відзначилися Денис Шаповалов (Кам`янське) і Владислав Калюжний (Сєверодонецьк). Отож, нічия 2:2 і красива гра, яка принесла задоволення Миколі Голіку та й всім іншим вболівальникам. В такому разі кажуть, що перемогла ДРУЖБА.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=2216008641891400&set=a.2216021821890082