БК "Тернопiль" - БК "Прометей" - 98:91 (24:29, 22:15, 16:29, 36:18). 8 сiчня. Суперлiга Парiматч. ФОК (Тернопiль). Без глядачiв.


Старший суддя: Олександр Доценко; cуддi: Денис Поворознюк, Сергiй Тисленко.


БК "Тернопiль": Боуi* (16 + 13 передач), Югба* (14), Калхун* (22), Агафонов*, капiтан (15), Кольченко* (19), Буренко (3), Тiщенко (0), Сандул (9 + 8 пiдбирань).


БК "Прометей": Вон* (19), Лукашов*, капiтан (12), Петров* (8), Липовий* (5 + 7 передач),  Стефенс* (12 + 8 пiдбирань), Маєрс* (14), Белiков (12), Луценко (0), Сидоров (9).

 

Програма першого ігрового тижня 2021 року в чоловічій Суперлізі включила в себе відразу десять поєдинків, центральним з яких поза всяким сумнівом вважається недільне протистояння в Києві одноосібного лідера першостi "Київ-Баскета" і нашого "Прометея". Однак і сьогоднішнє суперництво кам'янчан в Тернополі проти місцевого баскетбольного клубу, який зі старту сезону змусив всіх поважати себе, ніяк не можна було назвати пересічним. Тим більше на майданчику мали зійтися команди, які як правило в цьому сезоні показують яскравий і результативний баскетбол, повідомляє https://prometeybc.com/ua/novosti/bk-ternopil-bk-prometey-basketbolnyy-rik-pochavsya-z-nevdachi

 


У дебюті поєдинку обидві команди виявилися вірні собі: стартові чотири хвилини принесли рівний рахунок 11:11, а до екватора першої чверті після дальнього влучання Дениса Лукашова вперед на п'ять пунктів вирвалися кам'янчани, в стартовій п'ятірці яких вийшов недавній новачок Рашад Вон. Такий же виявилася різниця в рахунку і після закінчення десятихвилинки.


У першій половині наступної чверті тернополяни скоротили своє відставання до мінімуму (33:34) і під час взятого тайм-ауту Віталію Чернію довелося на підвищених тонах поговорити зі своїми підопічними. Однак до великої перерви "червоно-білим" не вдалося докорінно змiнити хід гри. Ще в середині чверті після влучання з-за дуги Калхуна "Тернопіль" вийшов вперед, а незадовго до сирени на велику перерву перевага команди Дмитра Забірченка взагалi склала 4 бали.


Після тривалого відпочинку двічі лідерство в рахунку "Прометею" точними дальніми кидками повертав Рашад Вон, який і в першій половині гри показав хороший відсоток влучностi з-за дуги. До 25-й хвилині в активі нашого захисника значилося вже майже два десятки пунктів, однак всій команді довгий час втекти вперед не вдавалося. Сталося це вже під завісу третьої чверті після триочкового влучання Іллі Сидорова та двох втікань у відрив, які завершили Олександр Липовий і Ді Джей Стефенс. А коли з сиреною здалеку забив Липовий, перевага гостей стала двозначною - 73:62.


У дебюті заключної десятихвилинки Олександр Кольченко після кидка з дальньої дистанції скоротив відставання своєї команди вдвічі, але кам'янчанам знадобилося зовсім небагато часу, щоб повернути собі комфортну перевагу. На превеликий жаль до розв'язки в цьому матчі було ще далеко. Рівно за три хвилини до кінця основного часу Олександр Кольченко втік у відрив і зрівняв рахунок (82:82), а через хвилину господарі майданчика після кидка Боуї вже вели в рахунку (85:82). У найпотрібніший момент влучнiсть дальніх кидків не підвела Омара Калхуна. Вiн забив двiчi, i перевага "Тернополя" склала бiльш солiднi "плюс 7", що і зумовило пiдсумок матчу.


На жаль, баскетбольний 2021 рік почався для "Прометея" з невдачі, але посипати голову попелом просто немає часу: у неділю кам'янчан у себе вдома чекає "Київ-Баскет".