Баскетбол2
 
 
У ці вихідні баскетбольний клуб "Прометей" приймав гостей з Кременчука. Незважаючи на те, що лідер грав проти аутсайдера, зустрічі пройшли в захоплюючій боротьбі.
 
Як і у всіх практично матчах, кам'янчани дотримувалися улюбленої тактики - планомірного нарощування своєї переваги. Тільки першу чверть кременчани могли впиратися. Ну, а далі не вистачило сили змагатися з командою, метою якої є потрапляння в нинішньому сезоні у вітчизняну Суперлігу. Вперше в 2019 році на паркет у складі "Прометея" вийшов Ярослав Кадигроб. Його поява оживила гру, а сам він заробив перші очки. Цікавий факт: у всіх чотирьох чвертях "прометеєвці" забивали не менш 30 очок - 32:15, 31:13, 30:18, 36:14. Остаточний рахунок 129:60.
 
Баскетболісти "Прометея" і в поторном матчі познущалися над гостями. "Прометеєвці" від матчу до матчу переписують рекорди Вищої ліги. У другій грі вони збільшили на один пункт попередній рекорд за очками - 130:67. А Макс Конате набрав 42 очки. У порівнянні з першою зустріччю, коли гості відкрили рахунок, на цей раз кам'янчани вирішили, що негоже перед домашньою публікою бути в ролі команди, що відігрується. Але кременчани не тільки зрівняли рахунок, а й зухвало вийшли вперед. І допоміг їм в цьому Юрій Лохманчук, який донедавна грав у Кам'янському. Ну, а далі "прометеєвці" показали властиву їм гру. Команда Дмитра Маркова потішала глядачів ефектними та ефективними атаками, тактичною  різноманітністю. На велику перерву команди вирушили за рахунку 72:34 на користь "Прометея".
 
Після відновлення зустрічі, баскетболісти "Прометея" продовжували нарощувати свою перевагу. І на останніх секундах третьої чверті Олександр Місяць довів розрив в рахунку до 50 пунктів - 101:51. Не бачачи опору з боку гостей, зменшили запал і кам'янчани. Можливо, якщо б "Кремінь" грав активніше, то "Прометей" відповідно по іншому б побудував подальшу гру. Ну немає зараз у Вищій лізі гідних суперників Кам`янському "Прометею"! Подивимося чим завершаться матчі, що залишилися. Найближча спарка відбудеться 1 і 2 лютого. На домашньому майданчику "Прометей" зустрічатиметься з "СумДУ (Суми). Початок ігор відповідно о 18:00 та 17:00.
 
Фото Сергія Захарчука