001
 
Тринадцятий Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед молоді на призи Гетьмана козацтва Запорізького, маршала Дмитра Сагайдака відбувся 13-14 квітня. Організатором виступив головний отаман "Окремого природно-правозахисного округу" генерал козацтва О.Пилипенко за підтримки профспілки«Металургів ПАТ "Дніпровський меткомбінат".
 
Україну на цих змаганнях представили 14 команд. Також вперше до нашого міста завітала команда Республіки Молдова. Всього за кубки, призи та медалі боролися 117 спортсменів із Верхньодніпровська, Вінниці, Кривого Рогу, Новомосковська, Дніпра, Запоріжжя, Кременчука та Кам'янського. Турнір проводився на килимі культурно-спортивного центру "Дніпровець" ДМК в 10 вагових категоріях – від 26 до 46 кілограмів, в трьох вікових групах – 2005/2006, 2008/2009 та 2010/2011 років народження і молодше.
 
В урочистій церемонії відкриття взяли участь керівники Міжнародної громадської організації "Козацтво Запорозьке" на чолі з генералом козацтва Олександром Пилипенко, голова профкому профспілки "Металургів" Олег Нагорний та його заступник Віталій Ровков, а також засновник цих змагань майстер спорту з греко-римської боротьби СРСР Юрій Єлісеєв.
 
Олександр Пилипенко розповів, що їх організація існує з 2000 року. Змагання з різних видів спорту проводяться в областях України. У Кам'янському – з греко-римської боротьби. За словами генерала козацтва цей вид спорту є дуже популярним в нашому місті.
 
Олег Нагорний привітав присутніх від імені багатотисячного колективу профспілки "Металургів", яка традиційно підтримує і розвиває спорт.
 
"Ми розвиваємо не тільки греко-римську боротьбу, – сказав О.Нагорний, – але й всі основні види спорту. Цей турнір співпав з ювілеєм містоутворюючого підприємства – ПАТ "Дніпровський меткомбінат". Греко-римська боротьба – це спорт сильних чоловіків. Всім учасникам бажаю успіхів у спорті та навчанні, а на килимі – перемог".
 
Відкрили чемпіонат державним гімном. Далі юні спортсмени змагалися на килимі за перемоги. За словами головного судді змагань Юрія Никитенко, на цих змаганнях діяли деякі обмеження. –"У турнірі немає захоплень за ноги, немає підніжок. Вся основна боротьба ведеться на руках, є кидки через груди з високою амплітудою. Боротьба ведеться два періоди по дві хвилини для дітей, а для старших – два періоди по три хвилини. Перемога присуджується за очками", - пояснив Ю.Никитенко.
 
Голова профкому профспілки "Металургів" ДМК О.Нагорний висловив тверду впевненість в тому, що подібні борцівські турніри, в організації яких активно бере участь Дніпровський меткомбінат, допомагають виховувати не тільки відмінних спортсменів, а й майбутніх патріотів України.
 
002
 
За підсумками змагань, які проводилися за олімпійською системою, 11 місцевих спортсменів, які представляли дитячо-юнацькі спортивні школи № 1 і № 3 Кам’янського, завоювали дві золоті, шість срібних і три бронзові медалі.
 
ПРИЗЕРИ ЗМАГАНЬ
 
Вікова категорія 2005/2006 р.н.
 
35 кг
 
1. Матрос Вадим (Кременчук)
2. Тимченко В`ячеслав (Кам'янське)
3. Пащенко Максим (Верхньодніпровськ)
3. Винниченко Ілля (Верхньодніпровськ)
 
38 кг
 
1. Кривохижа Олександр (Кривий Ріг)
2. Середа Данило (Кам'янське)
3. Резниченко Богдан (Кременчук)
3. Єсипко Микита (Кам'янське)
 
42 кг
 
1. Лобода Євген (Кам'янське)
2. Башляга Дану (Молдова)
3. Ларіонов Сергій (Кривий Ріг)
3. Калінін Іван (Кам'янське)
 
Вікова категорія 2008/2009 р.н.
 
26 кг
 
1. Пунга Алєксєй (Молдова)
2. Єсипко Артем (Кам'янське)
3. Кучеренко Олександр (Новомосковськ)
3. Трочін Максим (Молдова)
 
32 кг
 
1. Кисельов Леонід (Кривий Ріг)
2. Соловей Іван (Новомосковськ)
3. Хорольський Богдан (Кривий Ріг)
3. Власюк Роман (Верхньодніпровськ)
 
35 кг
 
1. Чебан Іван (Молдова)
2. Руденко Михайло (Кам'янське)
3. Зозуля Андрій (Дніпро)
3. Красюк Микола (Новомосковськ)
 
46 кг
 
1. Балабан Максим (Молдова)
2. Шандиба Назар (Кам'янське)
3. Дзямко Дамір (Новомосковськ)
3. Сивков Валентин (Новомосковськ)
 
Вікова категорія 2010/82011 р.н.
 
29 кг
 
1. Щербина Ілля (Кам'янське)
2. Ватаман Ніколай (Молдова)
3. Сидорчук Михайло (Новомосковськ)
3. Кондратинський Дмитро (Новомосковськ)
 
32 кг
 
1. Шаргу Михай (Молдова)
2. Сурков Кирило (Кам'янське)
3. Крупій Володимир (Верхньодніпровськ)
 
38 кг
 
1. Тесля Лев (Новомосковськ)
2. Колоярцев Мирон (Новомосковськ)
3. Камишев Денис (Кам'янське)
3. Номеровський Владислав (Верхньодніпровськ)