Греко римська боротьба

 

В Тернополі, з 14 по 16 липня відбувся Х Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед борців до двадцяти років. Змагання були присвячені пам‘яті президента федерації греко-римської боротьби Тернопільської області Євгена Ворка. 19-річний кам`янчанин Іван Стефанський став переможцем.

На килимах фізкультурно-оздоровчого комплексу свою майстерність демонстрували понад cто борців-юніорів, представлявших 25 команд з різних регіонів України. Турнір став відбірковим до Чемпіонату Світу, який відбудеться з 14 по 20 серпня у Аммані, столиці Йорданії (21 липня United World Wrestling оголосив про перенесення Чемпіонату світу U20 з Варшави).

Випускник Кам`янської ДЮСШ № 3 Іван Стефанський (перший тренер Юрій Никитенко) на змаганнях у Тернополі виборов золоту медаль у найлегшій ваговій категорії (до 55 кг).

Потрібно нагадати, що студент Дніпровського спортивного училища, з яким працював тренер Дмитро Петрушкін, в грудні 2022 року став бронзовим призером Чемпіонату України вікової категорії U-20 (2002/2004 р.н.). А нещодавно, майстер спорту Іван Стефанський змагався в Кубку України і знову виборов медаль такого ж достоїнства.

Текст Віктора КУЛЕНКА.