image 6
 
Кожен хоч раз відчував викид адреналіну. Це могло статися, коли вас хтось дуже сильно налякав, або ви їздили на американських гірках, а може бути від сильного хвилювання під час першого любовного побачення. Ви пам'ятаєте своє почуття трепету і напруги у всьому тілі? Все це відбувається через викид в кровоносну систему речовини, званої адреналіном. Буває і по іншому. Якщо вам в житті не вистачає якогось драйву, а все здається нудним і якимось звичайним, не таким, як це взагалі повинно бути, тоді ви самі шукайте привід для його отримання. Спорт, а саме бойові єдиноборства, є хорошим засобом, де можна отримати такі незвичайні відчуття. У Кам'янському є навіть спортивний клуб з назвою "АДРЕНАЛІН".
 
ПОЧИНАЛОСЯ ВСЕ НА "ПЕРЕМОЗІ"
 
Свою діяльність спортивний клуб "Адреналін" починав на стадіоні "Перемога". Саме там на початку поточного деятиріччя тренер В`ячеслав Нагурний відкрив секцію, де новачки осягали ази змішаних бойових мистецтв (ММА). "Десь близько півтора року ми тренувалися на "Перемозі", поки я не попросив старого друга Олександра Плахотника допомогти створити свій незалежний спортивний клуб, - розповідає старший тренер СК" Адреналін "В'ячеслав Нагурний. - І незабаром, а саме 18 вересня 2012 року ми переїхали в просторе приміщення Бізнес-центру на вулиці Республіканській, 9. В даний час тренування проводяться в двох залах, де знаходяться боксерський ринг і восьмикутна клітка. до речі, "октагон" (так ще називають цю клітку) нам подарував 16 травня 2018 року президент клубу Александр Плахотник. Це стало несподіваним, але дуже приємним подарунком для наших бійців, які приїхали тоді з чемпіонату України з купою нагород".
 
Спочатку в "Адреналіні" тренувалися дві групи бійців. Десь 10-15 дітей, і близько 30 дорослих спортсменів. "Зараз в клубі постійно тренуються близько ста чоловік, - продовжує розповідати старший тренер. - Дві дитячі групи, дві середні (юніори), і одна старша, яку треную безпосередньо я. Графік занять досить щільний. Тренування проводяться практично щодня, за винятком неділі. Займатися починаємо о 15:30 з наймолодшими спортсменами. Через півтори години їх змінюють юніори. А дорослим бійцям віддано час з 19:00. Вони можуть тренуватися до упору, шліфуючи свою майстерність".
 
ММА це такий вид спорту, в якому бійці повинні бути дуже різнобічно розвинені. Щоб бути кращими їм доводиться дуже посилено працювати над фізпідготовкою. "Перш за все це кроссфіт, заняття в тренажорних залах, кроси тощо, - пояснює В'ячеслав Нагурний. - Є чисто технічні моменти, в яких відточується техніка. Це стійки, рухи тіла, ударна техніка рук, ніг. Є і більш вузько спеціалізована спрямованість, наприклад, того ж партеру. Але найголовніше, найважливіше - це спаринги".
 
За час існування спортивного клубу "Адреналін", горнило боїв пройшла не одна сотня спортсменів. Одні покидали клуб швидко, інші затримувалися довше. Чимало вихованців "Адреналіну" ставали чемпіонами України, Європи, різних міжнародних турнірів. Треба згадати чемпіона України з кікбоксингу, чемпіона України з фрі-файту серед професіоналів Руслана Крюкова. Ну і безсумнівно чемпіонку світу за версією WWFC Світлану Гоцик, яка є одним зі старожилів клубу. "З першого складу" Адреналіну "залишилися Світлана Гоцик і Олександр Журавльов, які вже самі працюють тренерами. До речі, вони у нас познайомилися, разом тренувалися, і років чотири тому у нас з'явилася перша спортивна сім'я. Саша тренує дітей і більше дорослих атлетів, Світлана більше працює з дівчатами і дітьми до 18 років", - пояснює В.Нагурний.
 
БЕРЕЗНЕВІ ПОЄДИНКИ
 
За останній час, а точне в минулому місяці березні, бійці "Адреналіну" взяли участь в кількох великих турнірах. Їх виступи були оцінені неоднозначно. Адже виграти поєдинок за правилами ММА може тільки по-справжньому витривалий, технічний і сильний боєць з нестандартним мисленням.
 
Одним з найбільш очікуваних подій для уболівальників став вихід 2 березня в октагон Світлани Гоцик ("Птах Фенікс") і бразилійки Едни Олівейри. На старті бою Світлані довелося захищатися від атак Едни. Але відсиджувалася в захисті вона недовго. Незабаром наша землячка почала показувати суперниці хто тут господар. У підсумку, після вдало проведеного больового прийому, Гоцик відсвяткувала перемогу і тепер готується до реваншу з чешкою ​​Магдаленою Сормовою, яка в той же вечір роздільним рішенням суддів перемогла француженку Єву Дуорте.
 
sveta 1
 
"Світлана готувалася до зустрічі з бразилійкою вдома, на збір за кордон не поїхала, - згадує В.Нагурний. - Почали готуватися за три місяці до бою. Щодня проводили по два тренування, шість разів на тиждень. Вранці боротьба, техніка, тренажорний зал, увечері робота в парах. Підготовка була проведена велика. Ми намагалися спільними зусиллями допомогти Світлані. Суперниця з Бразилії була не зовсім проста, її перевага - робота в боротьбі. А Світлана більше любить працювати в стійці. Гоцик вже на самому початку поєдинку здобула перемогу. Подальша її мета - відібрати у чешки Магдалени Сормової пояс чемпіонки світу. Бій відбудеться у вересні. В даний момент Світлана Гоцик проходить спортивні збори в Арабських Еміратах. Там вона в школі бразильського джиу-джитсу змагається з володарями чорних поясів".
 
У той же вечір Арман Єсаян, ще один вихованець В.Нагурного, поступився багаторазовому чемпіону України з рукопашного бою Анатолію Жураковському в поєдинку турніру WWFC 14. У дитинстві Арман займався боротьбою. Змішаними єдиноборствами став тренуватися чотири роки тому. "У Армана Єсаяна до поєдинку з суперником було чотири перемоги поспіль, - пояснює тренер. - Він добре йшов, достроково вигравав бої. Ми налаштовували Армана працювати в боротьбі. Але щось пішло не так. Грубо кажучи в якийсь момент хлопець психологічно зірвався і перестав виконувати мої установки (ті, що готували на суперника). Єсаян провів всі три раунди в стійці. А враховуючи антропометричні дані суперника (він вище, руки довше) і початкову перевагу його саме в стійці, Єсаян програв поєдинок за очками. Я не знімаю відповідальності з себе, як з тренера. Але все-таки сподіваюся на те, що Арман не зупиниться, а буде посилено тренуватися і готуватися до наступних поєдинків".
 
Буквально кілька днів тому, а вірніше суботнім вечером 23 березня сенсаційну перемогу на XI міжнародному турнірі "Кубок "Мінерфін"-2019" здобув Бахтіяр Рустамов, вихованець тренера Олександра Журавльова. Хлопець займається ММА три роки. Неодноразово брав участь в аматорських турнірах. Того вечора Бахтіяр вийшов на свій другий професійний поєдинок. З ним бився Андрій Корольов, який провів вже 17 поєдинків на професійному рингу. Уже в першому раунді Рустамов нокаутував свого іменитого суперника, і тим самим довів, що має великі шанси стати справжньою зіркою ММА в Україні. "До цього поєдинку у нього була велика перерва, пов'язаний з операцією на руці (після перелому неправильно зрослася кістка). На бій він вийшов проти дійсно сильного суперника. Ми дуже переживали за Рустамова. Але поєдинок склався дуже вдало для Бахтіяра. Він у другому раунді нокаутував суперника, пробивши жорсткий задній прямий", - розповів В.Нагурний.
 
Рустамов
 
Найближчим часом любителів ММА чекають дуже цікаві поєдинки за участю бійців клубу "Адреналін". Наприклад, Олександр Удовико готується до Європейського турніру, де він проведе восьмий професійний бій. "10-17 травня в Кременчуці ми будемо проводити чемпіонат України з ММА. Зараз формуємо команду для участі в ньому. Ну і чекаємо нових запрошень від федерацій ММА Європи і світу - в нашому спорті без особистих запрошень на змагання не потрапиш", - сказав в завершенні інтерв'ю президент обласної любительської федерації змішаних єдиноборств В'ячеслав Нагурний.
 
ДОВІДКА
 
Змішані бойові мистецтва (англ. ММА - Mixed Martial Arts) - вид контактного спортивного єдиноборства, в якому використовується найширший набір прийомів, що включають удари, захоплення, кидки, задушливі і больові прийоми, запозичені з різних видів спортивних єдиноборств і бойових мистецтв.