Призери чемпіонату світу
 
В Харківському палаці спорту з 29 листопада по 1 грудня проводився п`ятий чемпіонат світу з козацького двобою. 
 
На п`ятьох майданчиках (октагон і чотири татамі) свою майстерність показували 950 спортсменів, які представляли 12 країн - Азербайджан, Іран, Грузію, Туреччину, Узбекистан, Таджикистан, Туркменію, Польщу, Литву, Молдову, Румунію та Україну. 
 
Як повідомив тренер спортивного клубу "Герць" Антон Єрмашкевич, честь Кам`янського відстоювали бійці спортивних клубів "Герць-ММА", "Спарта", "Юність", "Горицвіт". "Першим "золотий" почин зробив Іван Вільховий, який виграв достроково поєдинок. Так само він без проблем розібрався і зі всіма іншими суперниками, - розповідає Антон Єрмашкевич. - Дуже красиво провів фінальну сутичку Микита Синявський. Ефектний удар "бекфіст", яким він "вирубав" суперника із Ірану, привів в захват всіх вболівальників. Брати Тимченко, Станіслав і В`ячеслав теж стали чемпіонами світу. Стас був дуже дуже задоволений, адже цей титул у нього перший. Тим паче, що в фінальній сутичці хлопець переміг Максима Гордійчука з Житомира, якому він поступився на чемпіонаті України в розділі "борня-3". Дуже важким видався фінальний поєдинок для Єлизавети Рєзнік, який проходив в ... дві  години ночі. Але дівчина зробила все, щоб здобути звання чемпіонки світу. Всього два бали не вистачило Павлу Слюсарю до першого місця. Можна тільки порадіти "сріблу" Володимира Кунцера на чемпіонаті світу з козацького двобою, який ще донедавна займався боксом. Другим теж став Микита Ярий. Потрібно нагадати, що батько Микити Сергій Володимирович Ярий являється першим майстром спорту в історії козацького двобою. Своє ім`я вписав в історію і Микита Синявський. Йому теж вперше серед кам`янських бійців буде присвоєно звання майстра спорту міжнародного класу. На цих змаганнях Ваня Вільховий виконав норматив майстра спорту. Шістнадцять медалей, які завоювали наші бійці - такий вклад в загальну перемогу національної збірної України".
 
Бійців Кам`янського готували до чемпіонату світу тренери Констянтин Станіславович Тимченко, Антон Ігоревич Єрмашкевич, Сергій Іванович Чабан, Андрій Павлович Козятник, Анатолій Андрійович Терен, Василь Васильович Терен. Всі вони, а також спортсмени висловлюють подяку Азару Аллахвердієву і Богдану Нагорному, які допомогли в поїздці на чемпіонат світу.
 
ПРИЗЕРИ-КАМ`ЯНЧАНИ
 
ПЕРШЕ МІСЦЕ
 
30 кг - Тимченко В`ячеслав (молодші юнаки) - "борня-2"
40 кг - Тимченко Станіслав (старші юнаки) - "борня-3"
55 кг - Рєзнік Єлизавета - "борня-1"
55 кг - Бруснік Іван (юніори) - "забава"
65 кг - Широбокова Софія - "герць-3 ММА"
75 кг - Вільховий Іван (юніори) - "борня-3".
75 кг - Синявський Микита (дорослі) - "герць-2"
93 кг - Гобов Євген (дорослі) - "герць-2", "герць-3 ММА"
 
ДРУГЕ МІСЦЕ
 
35 кг - Ярий Микита (старші юнаки) - "забава"
35 кг - Слюсар Павло (старші юнаки) - "борня-3"
55 кг - Соколовська Валерія (юніори) - "борня-3"
60 кг - Кунцер Володимир (дорослі) - "герць-1"
 
ТРЕТЄ МІСЦЕ 
 
40 кг - Жижикін Артем (старші юнаки) - "борня-2"
70 кг - Бірковський Євген (дорослі) - "герць-3 ММА"
50 кг - Іванченко Іван (юнаки) - "борня-3"
 
КРАЇНИ-ПРИЗЕРИ В КОМАНДНОМУ ЗАЛІКУ
 
1 - Україна
2 - Азербайджан
3 - Іран
 

 

Текст Віктора КУЛЕНКА.