У Львівському палаці спорту "Україна" з 16 по 18 квітня проходив міжнародний фестиваль бойових мистецтв. В рамках фестивалю проводилися дві великі події в світі аматорського ММА: Кубок світу з ММА за версією Всесвітньої Федерації ММА (WMMAF) та чемпіонат Європи з українського національного виду змішаних єдиноборств козацький двобій (WCFF). Свої силу, спритність і вміння демонстрували 360 спортсменів з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Італії, Кіпру, Конго, Латвії, Молдови, Польщі, Румуніяї, Словаччини, Туреччини, Узбекистану і звичайно ж України.

imuFV28pw9g.jpg

Приємно відзначити, що саме збірна України посіла перше загальнокомандне місце. Як розповів тренер дніпродзержинської команди "Герць" Костянтин Тимченко, збірна команда України як з ММА, так і по козацькому двобою, була представлена спортсменами Української спортивної федерації козацький двобій. Портібно зазначити, що вони пройшли попередній відбір на кубку України, який пройшов в березні цього року в Дніпродзержинську. Друге місце на міжнародному фестивалі посіла збірна Азербайджану, на третьому команда Туреччини.

"Наше місто у збірній України представляли п'ять спортсменів, - розповідає К.Тимченко. - "Золото" чемпіонату Європи у козацькому двобої у розділі "борня-2" завоював В'ячеслав Тимченко. Його фінальна сутичка з представником з Азейбарджану в першому раунді вікової групи 2006/2008 р.н. давалася не легко, хоча до фіналу В'ячеслав пройшов п'ятьох своїх суперників на одному диханні. У перерві бою я знайшов потрібні слова, щоб його мотивувати на перемогу. Боєць мене почув і в другому раунді "включився" так, що не залишив жодних шансів суперникові, змусивши трибуни від захвату скандувати "Україна! Україна!".

Дві медалі найвищого гатунку поклав в скарбничку Дніпродзержинська дорослий спортсмен Олег Бондін. У перший день турніру він з легкістю "забрав" золото в розділі "борня-1", а потім в жорсткому ударному розділі "герць-1" переграв свого суперника з Латвії.

Станіслав Тимченко виступав у розділі "ММА-Light" Кубка світу з ММА серед бійців 2003/2005 р.н.. До Львова Стас спеціально приїхав, щоб взяти реванш у Вадима Ковальова з дніпропетровського СК "Панчер". У них був поєдинок 15 березня в Дніпродзержинську, в якому наш боєць програв больовим прийомом на руку, так званим АРМ-бард. До фіналу суперники пройшли, перемагаючи опонентів достроково. Але реванш, на жаль Стасу не вдався. У фіналі Вадим неодноразово намагався зробити свій коронний АРМ-бард, але дніпродзержинець вміло від нього захищався. После всієї дистанції бою, а це два раунди по три хвилини, два бокових судді віддали перевагу Вадиму, а один на користь Стаса. Таким чином наш боєць поступився роздільним рішенням суддів, що в цілому можна вважати прогресом, і завоював срібну медаль.

Потрібно також відзначити Гліба Хвалова, який виступаючи в розділі "борня-2" (2003/2005 р.н.) виграв два боя і дійшов до півфіналу. Але в ньому за очками поступився супернику з Луцька. Сергій Щербина став другим у розділі "борня-2", програвши у фіналі супернику з Молдавії. Хлопець змагався із суперниками в віковій категорії 1997/1999 р.н.".

Таким чином на рахунку у дніпрподзержинців три золоті, дві срібні та одна бронзова медалі.

6phIghz_52Q.jpg

 

В червні наші бійці будуть змагатися на чемпіонаті світу з козацького двобою (WCFF), який пройде в Одесі. На цьому турнірі будуть вперше присвоєні звання майстрів спорту міжнародного класу.

МІСЦЯ, ЯКІ ПОСІЛИ ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКІ БІЙЦІ

ПЕРШЕ МІСЦЕ

25 кг - Тимченко В'ячеслав (СК "Герц", колегіум № 16) - "борня-2"
75 кг - Бондін Олег (СК "Гольфстрім") - "борня-1"
75 кг - Бондін Олег (СК "Гольфстрім") - "герць-1"

ДРУГЕ МІСЦЕ

до 30 кг - Тимченко Станіслав (СК "Герц", колегіум № 16) - "ММА-Light"
+65 кг - Щербина Сергій (СК "Герць", с.Миколаївка) - "борня-2"

ТРЕТЄ МІСЦЕ

до 30 кг - Хвалов Гліб (СК "Герць", ліцей № 2) - "борня-2".

Текст: Віктор Куленко.

 

4-ycTHtWlZo.jpg

 

ik4BnyZ-sRw.jpg

 

 

Qh8_xbbIPMA.jpg