У місті Вюрцбург 13 листопада відбувся відкритий чемпіонат Німеччини з кікбоксингу (версія ISKA).

 

На змагання в категоріях юнаки, юніори, дорослі, ветерани були заявлені спортсмени з вісьми країн світу (Албанія, Іран, Косово, Німеччина, Росія, Туреччина, Україна, Швейцарія). Україну представляли 10 бійців, серед яких змагався і вихованець Кам`янського тренера Олександра Аліфардовича Панібудьласка (СПК "Зевс") майстер спорту України, чемпіон світу Валентин Клінов.

 

 

Як повідомив О.Панібудьласка, бої проводилися на 12 локаціях (6 рингів, 6 татамі) "Олівер Арени". "На турнір були запрошені тільки чемпіони свої країн. Валентин змагався у ваговій категорії 63 кг у всіх чотирьох розділах (семі, лайт, фул, К-1), - розповідає тренер. - Із-за пандемії чемпіонат провели за один день. Складність була в тому, що оголошували виходи спортсменів англійською та німецькою мовами у повному шумі. Тому мені довелося помотатися, щоб розібратися, коли Валентин повинен виходити на поєдинки. Зволікання на одну хвилину і ти отримуєш попереджувальну жовту картку. За чотири години українці вже шість разів ставали переможцями. Після цього пішло свавілля. Якщо німецький боєць виступав у фіналі, то його за вуха тягли на перше місце. Валентин у розділі "семі" став бронзовим призером. А наступного поєдинку (теж на татамі) він завоював срібну медаль. Але вона дісталася ціною пошкодження пальця на правій руці. Та незважаючи на травму, переборюючи біль, хлопець зумів на рингу в розділі "фул" стати другим. А в найпрестижнішому розділі "К-1" він дійшов до фіналу і готувався битися із суперником із Ірану. Але той відмовився від поєдинку. Таким чином, найбажаніший трофей - пояс чемпіона Німеччини поїхав до Кам'янського. І що найцікавіше, Валентин Клінов уперше завоював чемпіонський титул у 17-річному віці. А наступного року він уже виступатиме серед дорослих".

 

Тренер і боєць дякують своїм спонсорам, які оплатили поїздку на чемпіонат Німеччини. А це – директор Єлизаветівської філії ПРАТ "Орель-Лідер" Тетяна Олександрівна Валанчук, директор благодійного фонду "МХП - Громаді" Тетяна Валентинівна Волочай, староста Обухівської сільради Дніпропетровського району Олег Леонідович Козар.