Ката 23456676787
 
У залі Кам'янської ДЮСШ "Прометей" 15 грудня пройшов VIII відкритий Кубок міста "Шлях до майстерності" з кіокушин-кан карате. У змаганнях взяли участь 270 бійців з Дніпра, Новомосковська, Києва, Тернополя та Кам'янського.
 
Як розповів президент громадської організації "Федерація кіокушин-кан карате" міста Кам'янське Євген Колішевський, ці змагання є їхнім підсумком роботи в 2018 році. "Ідея проводити в кінці року підсумкові змагання народилася ще в 2010 році, - говорить Є.Колішевський. - Так з'явився Кубок "Шлях до майстерності". Ці змагання завжди проводилися у відкритому форматі, що давало можливість приймати гостей з Дніпропетровської області та інших регіонів України. З 2017 року Кубок Кам`янського "Шлях до майстерності" проводиться в двох розділах: "ката" (демонстраційна техніка) і "куміте" (поєдинки).
 
 
Куміте DSC0010
 
Під час урочистого відкриття змагань нагороди отримали люди, які допомагали протягом усього року розвивати і популяризувати кіокушин-кан карате в нашому місті. Дипломи отримали міський голова Андрій Бєлоусов, а також Юлія Григоренко, Євген Ткаченко, Едвін Абрамов, Владислав Демура, Тимур Левченко, Олександр Куцевол, Володимир Копьонкін, Павло Орлов. Були відзначені чемпіони Європи Мілана Копьонкіна, Поліна Порошенко, бронзові призери - Олександр Анісін, Артем Лісовий. А також переможець міжнародного турніру "Сакура над Сожем" (Республіка Білорусь) Родіон Абрамов і срібний призер Едуард Радченко.
 
Судді DSC0038
 
Від імені міського голови дипломами-подяками були відзначені тренери, чиї вихованці зайняли призові місця на міжнародних турнірах в 2018 році: Євген Колішевський, Роман Кашира, Олександр Наконечний, Сергій Радивілов.
 
Призери DSC0086
 
"Перші змагання з кіокушин-кан карате в Кам'янському проводилися в шкільних спортзалах всього на одному килимі, - розповідає Є.Колішевський. - Однак, через зростання популярності карате і кількості бажаючих виступати на турнірах, нам довелося проводити свої змагання на базі міських спортивних комплексів і використовувати 2-3 бойових килима. з 2017 року ми розпочали активно культивувати розділ "ката" на всіх місцевих змаганнях. швидше за все, що в 2019 році через те, що кількість спортсменів, які виступають в цьому розділі збільшилася, ми будемо змушені проводити змагання протягом двох днів".
 
Кубки карате
 
Підсумки Кубка з кіокушин-кан карате "Шлях до майстерності" будуть опубліковані пізніше.