DSC1010
 
Більше ста новачків каратистів виступили на першості Кам’янського "Перше татамі" з кіокушин-кан карате. 
 
У Кам'янському 24 лютого пройшов традиційний, щорічний турнір з кіокушин-кан карате "Перше татамі". Змагання проводилися у двох розділах. У розділі "куміте" (поєдинки) виступило сто учасників, в розділі "ката" (демонстрація техніки) - 15. Всього у турнірі взяло участь 104 починаючих каратиста, деякі спортсмени виступали відразу в двох розділах. Гостями змагань були вихованці експериментальної студії сучасного танцю "Етуаль", чиї унікальні танцювальні номери допомогли пом'якшити атмосферу хвилювання і напруженості перед фінальними поєдинками турніру.
 
Особливістю турніру "Перше татамі" є те, що в ньому беруть участь виключно спортсмени з білим та помаранчевим поясом. Цей турнір був створений спеціально для того, щоб допомогти починаючим каратистам плавно влитися в загальний змагальний процес. Відомо, що змагання з кіокушин-кан карате проводяться за правилами повного контакту, це створює певні складності для тих, хто виходить на бойовий килим вперше.
 
 DSC0031
 
Саме завдяки турніру "Перше татамі" у початківців з'являється сміливість і бажання виступати на серйозних змаганнях. У той же час, "Перше татамі" це не тільки виступи на бойовому килимі, багато старших вихованців на цих змаганнях вперше пробують проявити себе в якості суддів і обслуговуючого персоналу. Залучення старших спортсменів до проведення турніру допомагає виховувати в дітях почуття відповідальності, проявляти перші професійні організаційні навички. На думку керівництва міської федерації, змагання "Перше татамі" грають важливу роль в загальному процесі підготовки спортсменів до турнірів серйозного рівня.
 DSC1029к
 
 DSC1028к
 
"Ми дуже задоволені цим турніром. Порівнюючи результати виступів на поточних змаганнях з тими, що були у минулому році, можна з упевненістю сказати, що технічний рівень виступаючих новачків істотно виріс. Особливо нас порадували виступи по "ката", в цьому році оцінки переможців і призерів були вище ніж у минулому на цілий бал. Розділ змагань "ката" культивується в Кам'янському з 2015 року і дуже швидко набирає популярності", - розповів Євген Колішевський, президент міської федерації кіокушин-кан карате і головний суддя змагань "Перше татамі".