Карате
 
 
 
У Кам’янському з 25 по 28 січня  пройшла зимова школа Дніпровського бранча з кіокушин-кан карате "КІОКУШИН-КАН СТАНДАРТ–2018". 
 
Об’єднуйтесь і допомагайте один одному
 
У тренувальних зборах взяли участь каратисти з Дніпропетровської, Київської, Тернопільської та Волинської областей. До програми зимової школи були включені заняття з класичної, бойової та факультативної техніки, суддівський семінар і відвідування басейну. Зимова школа "КІОКУШИН-КАН СТАНДАРТ–2018" пройшла під керівництвом бранч-чіфа шихана Андрія Олеговича Щиголева (5 дан).
 
Підвищуйте свій рівень і допомагайте один одному розвиватись
 
Зимова школа "КІОКУШИН-КАН СТАНДАРТ – 2018" розпочалась зі звернення шихана Андрія Щиголева до учасників школи з закликом: "Підвищуйте свій технічний рівень і допомагайте один одному розвиватись". У 2017 році, після скасування територіального принципу співпраці місцевих і регіональних організацій з кураторами кіокушин-кан карате, до Дніпровського бранча приєдналися нові клуби і федерації з Київської, Тернопільської та Волинської областей. На думку шихана А.Щиголева, для того, щоб партнери Дніпровського бранча могли повноцінно співпрацювати між собою, важливо проводити заходи, які допомагають стандартизувати техніку і виробити спільну політику і правила співпраці. В рамках зимової школи під керівництвом шихана пройшли заняття з класичної та факультативної техніки кіокушин-кан карате, а також суддівський семінар, присвячений виступам у категорії ката.
 
"Для мене, як керівника Дніпровського бранча, важливо створити умови, щоб всі тренери, які хочуть з нами співпрацювати, мали можливість розвиватись, як у якості фахівців, так і в ролі організаторів спортивно-масових заходів, – заявив Андрій Щиголев. – У 2017 році до нашого бранча приєдналися нові клуби і організації з інших регіонів України. Можна припустити, що в 2018 році ця тенденція продовжиться. Поява нових партнерів зобов’язує нас допомогти всім привести свою техніку до загального стандарту, а також виробити загальні критерії оцінки виступів спортсменів на змаганнях. Ця робота важлива для того, щоб у майбутньому уникнути конфліктів при проведенні змагань з кіокушин-кан карате".
 
Щоб досягти результату, важливо не розпорошуватись
 
Зимова школа "КІОКУШИН-КАН СТАНДАРТ–2018" проводилася на базі комунального спортивного комплексу "Прометей", умови якого дозволяють роздільно проводити тренування з різними категоріями спортсменів. У залах з м’яким покриттям, під керівництвом Артема Павловича Сібільова (2 дан) проводилися заняття, присвячені бойовій техніці. Учасники школи навчалися правилам роботи з партнером з використанням спеціального спорядження (маківари, подушки, лапи, пади). Крім цього, Артем Сібільов поділився особистим досвідом і методиками розвитку у спортсменів спеціальної витривалості. Протягом останніх років Артем Сібільов підготував чотирьох чемпіонів Світу з європейської версії хон-кіокушин, п`ять призерів і чемпіонів Світу та Європи за версією KWU, а також призера в юнацькій категорії на чемпіонаті Японії з кіокушин-кан карате в 2017 році. На думку Артема, для того, щоб досягати гарних результатів на змаганнях, необхідно завчасно планувати свою участь, складати чіткий план підготовки спортсмена і не розпорошуватись на турніри другорядного характеру.
 
"Нам всім потрібно вчитись якісно проводити місцеві і регіональні змагання, а не "блукати" по турнірах інших версій кіокушин карате. Правила змагань з кіокушин-кан карате дуже сильно відрізняються від інших споріднених версій. Бійці з високим професійним рівнем можуть дозволити собі виступати в різних версіях кіокушин карате і навіть в інших видах єдиноборств. Однак, діти і юнаки не завжди можуть налаштуватись і виступати з урахуванням вимог змагань різних версій кіокушин карате. У підсумку замість гідного результату ми отримуємо розчарування і незадоволеність. Думаю, що для всіх нас змагання з кіокушин-кан карате повинні стати пріоритетними, як на національному, так і на міжнародному рівні", – пояснив Артем Сібільов, керівник Тернопільської міської федерації кіокушин-кан карате.
 
Формула успіху: удача плюс організаційний досвід і допомога партнерів
 
Зимова школа "КІОКУШИН-КАН СТАНДАРТ–2018" пройшла на високому організаційному рівні, незважаючи на те, що подібний захід проводився в Кам’янському вперше. Успішність зимової школи в першу чергу пов’язана з наявністю сприятливих умов для організації тренувального процесу, проживання та харчування учасників. Важливу роль у проведенні зимової школи зіграла підтримка і готовність до співпраці керівництва комунального підприємства "Прометей", а також басейну "МіКомп", готелів "Олімпія" і "Зоря". У школі взяло участь більше 150 каратистів з Дніпра, Кам’янського, Новомосковська, Києва, Вишгорода, Тернополя, Нововолинська. За підсумками зимової школи були організовані екзаменаційні тести на кольорові й чорні пояси, в яких взяло участь 40 вихованців.
 
"Нам дуже приємно усвідомлювати, що відповідальність за проведення зимової школи було довірено саме нашій федерації. В результаті у нас вийшли гарні збори, під час яких ми змогли не лише добре потренуватись, а й обговорити важливі організаційні питання, пов’язані з розвитком і популяризацією кіокушин-кан карате в Україні. Існує велика ймовірність, що Кам’янське стане опорним для проведення зимових і літніх навчально-тренувальних зборів з кіокушин-кан карате для партнерів Дніпровського бранча", – розповів Євген Колішевський, президент федерації кіокушин-кан карате міста Кам’янське.
 
Для довідки:
 
Бранч (від англ. branch – «гілка», «відділення», «філія») – термін в карате, що означає певну, конкретну територію (регіон), на якій ведеться робота з популяризації і розвитку кіокушин-кан карате.
Бранч-чіф (від англ. branchchief – «керівник відділення») – керівник бранча (регіона), особа, відповідальна за популяризацію і розвиток кіокушин-кан карате на певній території.