экзамен 26.11.17 3

 

У Кам'янському 26 листопада під керівництвом директора технічного комітетушиханаЩиголева Андрія Олеговича (5 дан) пройшов семінар і екзаменаційні тести для тренерського складу, інструкторів та вихованців міської федерації кіокушин-кан карате.

Карате допомагає розвивати позитивні якості особистості

Близько 200 вихованців взяли участь у екзаменаційних тестах з кіокушин-кан карате, які пройшли в Кам'янському 26 листопада 2017 року на базі спортивного комплексу «Дніпровець». З 195 заявлених кандидатів успішно здали свої іспити 192 людини. У поточному році, керівництво міської федерації кіокушин-кан карате прийняло рішення повернутися до старих традицій проведення іспиту. Тепер, всі учасники екзамену демонструють свій технічний рівень разом. Кандидати на кольорові пояси здають свої нормативні вимоги тільки після демонстрації початковій техніки. Неправильне або некоректне виконання початкової техніки може негативно позначитися на результатах іспиту для кандидатів на жовті та зелені пояса. Крім цього, власники кольорових поясів зобов'язані на іспиті продемонструвати не тільки технічний рівень, а й особисті якості: терпіння, старанність, працьовитість, здатність долати труднощі, повагу до партнера.

«Немає ніякого сенсу займатися карате, якщо у вас немає бажання працювати над своїми особистими недоліками і позитивними якостями. Кіокушин-кан карате це перш за все система виховання, а іспити, це можливість отримати об'єктивну оцінку рівня своєї самопідготовки», - з цими словами під час іспиту звернувся до вихованців Євген Колішевський, президент федерації кіокушин-кан карате міста Кам'янське.

Напередодні іспиту, 25 листопада був проведе семінар під час якого були детально розібрані екзаменаційні та змагальні ката, а також техніка роботи з жердиною (бо-дзю цю). На семінарі, директором технічного комітету шиханомЩиголева Андрієм Олеговичем (5 Дан) були роз'яснені типові помилки, які допускаються спортсменами при демонстрації ката на змаганнях і призводять до зниження суддівських оцінок. Згідно нормативних вимог, техніка роботи з жердиною демонструється при здачі іспитів на чорні пояси, проте, на думку шихана Андрія Щиголева знайомитися з нею доцільно починати з жовтого поясу.

«Мені дуже подобається динаміка розвитку кіокушин-кан карате в Кам'янському. Приємно бачити, що міська організація розвивається не тільки кількісно, ​​але і якісно. Мені доводиться проводити семінари і приймати іспити в різних регіонах України. Я можу з упевненістю сказати, що за рівнем техніки і обсягом знань каратисти з Кам'янського домінують у порівнянні з іншими містами », - розповів шихан Андрій Щиголев, президент Дніпропетровської обласної федерації, директор технічного комітету.