У Кам'янській Академії боксу пройшов турнір, присвячений пам'яті відомого тренера Володимира Прокоповича Кургузова.

Змагання, що проводились у дванадцяте, зібрали на рингу 70 боксерів 2008/2009 року народження. Протягом трьох днів (3-5 лютого) змагалися бійці Дніпра, Покровського, Кам'янського. Честь міської Федерації боксу (президент Костянтин Саусь) захищали бійці, яких тренують Геннадій Молоков, Вадим Хамаза, Валерій Шульга, Андрій Шешурєв, В'ячеслав Шульга, Іван Ляшенко, Віктор Мельник, Олег Лісняк, Максим Бєляєв, Ігор Урбе. У фінал пробилися найсильніші.

Учні першого майстра спорту СРСР із боксу у нашому місті Володимира Кургузова вже давно самі стали тренерами. Їхні вихованці досягли і продовжують добиватися успіхів на змаганнях різних рівнів. В'ячеслав Шульга, будучи школярем, у далекому 1970 році пішов тренуватися до Володимира Кургузова. Як людину, яка знає підхід до кожного учня, тонкого психолога людських душ, характеризує свого тренера В'ячеслав Петрович. Майстер спорту СРСР В'ячеслав Шульга вже понад 30 років готує молодих боксерів. На цьому турнірі його вихованці здобули кілька нагород. Успіхів досягли учні ще одного тренера, Віктора Степановича Мельника, який свого часу тренувався також у Володимира Кургузова. Сам Віктор Мельник кілька років очолював міську федерацію боксу. Всі вони досі з теплотою згадують про свого першого наставника. "Глиба, а не людина. Володимир Прокопович сам був величезний і така ж у нього була душа, - каже В.Шульга. - Зовні флегматичний, він дуже любив і цінував гумор. Поважав у людях справедливість, щирість. Кургузов був тонким психологом людських душ. Мав чисте серце і величезний авторитет". Секретар цьогорічного турніру Геннадій Молоков також пройшов школу виховання В.П.Кургузова. "Володимир Прокопович відмінно знав методи підходу до нас, хлопчиків. І він ставився до юних боксерів як до своїх дітей. Ціную за те, що він виховав їх не лише спортсменами, а й добрими людьми. Дуже приємно, що у місті не забули про тренера, про Людину з великої літери", - пояснює Г.Молоков.

Присутній на турнірі начальник управління молоді та спорту міськради Едуард Коряк не з чуток знав Володимира Прокоповича Кургузова. Едуард, котрий свого часу займався легкою атлетикою на "Дзержинці", неодноразово перетинався з ним. "Я радий, що про великого тренера, не побоюся так сказати, пам'ятають у Кам'янському. Федерація боксу та її президент Костянтин Саусь щороку проводять турнір його пам'яті, запрошуючи боксерів із різних міст України. Шкода, що ковідна епідемія два роки поспіль заважає залучити на змагання багатьох перспективних боксерів", - прокоментував Е.Коряк.

 

ПРИЗЕРИ ТУРНІРУ (переможці вказані першими)

Сандуляк Максим (Кам'янське) - Нікітюк Максим (Дніпро)
Рибальченко Денис (Кам'янське) - Ананіч Артем (Дніпро)
Рибаков Ілля (Кам'янське) - Калинчук Андрій (Кам'янське)
Бабенко Георгій (Дніпро) - Боднар Серафим (Дніпро)
Лісняк Микита (Кам'янське) - Половченко Олег (Кам'янське)
Рохтін Данило (Кам'янське) - Чечель Тимур (Покровське)
Молод Данило (Дніпро) - Ростовський Валерій (Кам'янське)
Сидоров Родіон (Кам'янське) - Семенча Дмитро (Кам'янське)
Власенко Максим (Кам'янське) - Коган Микита (Кам'янське)
Отиско Михайло (Покровське) - Шаганенко Микита (Кам'янське)
Ружицький Антон (Кам'янське) - Лісовий Микита (Кам'янське)
Демиденко Роман (Кам'янське) - Гордієнко Данило (Кам'янське)
Козюков Назар (Дніпро) - Березецький Артем (Кам'янське)
Турчак Тимур (Дніпро) - Крупченко Олександр (Дніпро)
Кондрахін Микита (Дніпро) - Підгірний Ярослав (Дніпро)
Томос Назар (Дніпро) - Назаров Назар (Дніпро)
Балта Максим (Кам'янське) - Катікян Саркіс (Кам'янське)
Михальчук Данило (Кам'янське) - Плахотниченко Михайло (Кам'янське) нічия

 

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=2155864601239138&set=a.2155873527904912