XVIII Міжнародний турнір з боксу пам'яті Героя Радянського Союзу Віктора Лівенцева пройшов у форматі матчевої зустрічі в Мінському Палаці спорту. У змаганнях взяли участь спортсмени з Іспанії, Франції, України та Білорусі.

Протягом 24-26 листопада на рингу спортсмени боксували в 13 олімпійських вагових категоріях - п'яти у жінок і восьми у чоловіків.
Переможницею у ваговій категорії 75 кг стала спортсменка Дніпровської ОШВСМ Анастасія Черноколенко (перший тренер Іван Карпович з Кам'янського).

Цей старт - перевірка сил основного резерву збірної України, а для наших провідних боксерів це хороша практика напередодні олімпійського кваліфікаційного турніру. Через епідеміологічної ситуації старт був припинений ще в березні і відновиться в Лондоні тільки в лютому 2021 року.

 

 

За підсумками турніру білоруська команда заробила 60 очок і завоювала головний приз. На другому місці - українські боксери, у них 46 пунктів. Франція і Іспанія розділили третє місце.

 

ДОВІДКА

Майстер спорту міжнародного класу Анастасія Черноколенко починала свій спортивний шлях у Дніпродзержинській секції кіокушин-кан карате у тренера Романа Кашири. Потім стала займатися боксом в КСК "Дзержинка" (СК "Дніпровець") у Івана Васильовича Карповича. Зараз дівчина тренується в Дніпропетровському державному інституті фізичної культури і спорту (викладач кафедри боксу Олексій Васильович Шевченко). Анастасія Черноколенко ставала бронзовим призером чемпіонатів світу (2014 року) і Європи (2018).