З Данилом Рохтіним1

У Дніпрі, з 15 по 18 травня паралельно проходили Чемпіонат області з боксу серед юнаків та дівчат 2009/2010 років народження та Кубок Дніпропетровщни серед чоловіків.

На рингу свою майстерність демонстрували 155 боксерів (з них 12 дорослих), що представляли Дніпро, Васильківку, Іларіонове, Новомосковськ, Кривий Ріг, Кам'янське, Павлоград, Покровське. В збірній Кам’янського змагалися вихованці тренерів Андрія Шешурєва, Євгена Січового, Валерія Шульги, Анатолія Румянцева, Вадима Хамази, Геннадія Молокова, Максима Беляєва, В`ячеслава Шульги, Віктора Мельника. На рахунку боксерів ДЮСШ № 1, № 2, клубу "Ринг" 4 перших, 11 других і 3 третіх місць.

Спеціальними гостями змагань були віце-президент Федерації боксу України Джамал Меджидов і чемпіон світу 2011 року Євген Хитров. Чемпіонів області вони нагородили грошовими преміями. Фіналісти отримали коштовні призи – боксерські рукавички "Green Hill" (ціна вище двох тисяч гривень), боксерські бинти та капи.

У ваговій категорії до 40 кг чемпіонський титул дістався Максиму Сандуляку, якого тренують В.Шульга і А.Шешурєв ("Ринг"). "У фінальному поєдинку, Макс одноголосним рішенням суддів переміг суперника із Дніпра з рахунком 3:0. Хлопець взагалі змагається серед боксерів вагою до 38 кг. Але таких "недовісків" на чемпіонаті було декілька, тому їх зібрали у категорію до 40 кг", - пояснив Андрій Шешурєв. Достроково завершив фінальний поєдинок нокдаунами (в першому і другому раунді) Максим Штирхун. З хлопцем склалася доволі цікав ситуація. За повідомленням тренера Валерія Шульги, його вихованець зараз мешкає в селі Дніпропетровського району. Тренується в Дніпрі у Сергія Матюкевича. Приїжджає тренуватися і в Кам`янський боксерський клуб "Ринг". На цих змаганнях він був заявлений за команду "Дніпробуд". Данило Рохтін, у півфіналі і фіналі по черзі переміг суперників із Кривого Рогу. Тепер вихованець тренера Андрія Шешурєва готується до поїздки на Чемпіонат України, який стартує 18 червня у Каневі.

В Кубку області, Кам`янське представляли три боксери. Всі вони програли свої поєдинки. Валентин Клинов (67 кг) Климу Мельнику із Іларіоново, Максим Євтухов (75 кг) - Марку Орлову (Дніпро), Олександр Аліфанов (+92) - Іллі Зіньковському (Дніпро).

Тренер В.Шульга і його вихованці з лівобережного Будинку дитячої творчості, де знаходиться секція боксу, щиро дякують депутата міської ради Сергія Миршавку за надану допомогу у вигляді спортивного інвентаря (боксерські рукавички, капи, м`ячі, скакалки і т.п.).

ПРИЗЕРИ-КАМ`ЯНЧАНИ

ПЕРШЕ МІСЦЕ

40 кг - Сандуляк Максим (тр. В.Шульга, А.Шешурєв)
57 кг - Штирхун Максим (тр. В.Шульга, С.Матюкевич)
60 кг - Рохтін Данило (тр. А.Шешурєв)
70 кг - Лісова Софія (тр. Г.Молоков)

 

ДРУГЕ МІСЦЕ

42 кг - Авдєєв Лев (тр. Г.Молоков)
46 кг - Ступак Данило (тр. Г.Молоков)
46 кг - Клочко Матвій (тр. В.Хамаза)
52 кг - Міщенко Михайло (тр. Г.Молоков)
54 кг - Рудь Ярина (тр. Г.Молоков)
57 кг - Кривонос Ілля (тр. Г.Молоков)
57 кг - Суботников Денис (тр. А.Румянцев, В.Шульга)
63 кг - Ткач Денис (тр. Г.Молоков)
64 кг - Прищепа Арина (тр. Г.Молоков)
75 кг - Стецюк Іван (тр. В.Хамаза)
90 кг - Гімонов Тимур (тр. Г.Молоков)

 

ТРЕТЄ МІСЕ

63 кг - Берковський Максим (тр. А.Шешурєв)
66 кг - Сидоренко Ігор (тр. В.Хамаза)
90 кг - Барабаш Денис (тр. А.Румянцев, В.Шульга)

Текст Віктора КУЛЕНКА.

На фото: Чемпіон у ваговій категорії 60 кг Данило Рохтін і його тренер Андрій Шешурєв. Крайній ліворуч Олександр Аліфанов, крайній праворуч рефері Ігор Урбе.