ГлавнаяuiLys_dHZw0.jpg
 
Усі п`ятеро бійців, які представляли Дніпродзержинську команду на чемпіонаті України по козацькому двобою стали чемпіонами.
 
6-7 листопада в Харкові відбувся чемпіонат України з козацького двобою. Змагання носили принциповий характер, оскільки були відбірковими на чемпіонат світу, який пройде в Києві 16 грудня. Також він був цікавий тим, що тепер з'явилася можливість присвоювати розряди відповідно до єдиної спортивної класифікації. "Спортсменам, які посіли перше-друге місця на чемпіонаті України тепер буде присвоюватися звання майстра спорту України, - розповідає керівник обласної федерації козацького бою, тренер дніпродзержинського бійцівського клубу "Герць" Костянтин Тимченко. - Я намагався повезти на цей чемпіонат максимальну кількість бійців, але в зв'язку з певними подіями, що відбуваються в нашій державі, повноцінний склад збірної області виставити не вдалося. Честь Дніпропетровщини відстоювили тільки дніпродзержинські спортсмени. І вони показали стовідсотковий успішний результат. З п'яти заявлених бійців - п'ятеро стали чемпіонами України, що, погодьтеся, буває не так вже і часто. Я зробив ставку на бійців, які повинні були показати реультат, і вона виправдалася. Звання майстра спорту присвоюється тільки дорослим спортсменам, тому відповідні документи ми вже підготували на двох - Євгена Гобова і Світлану Гоцик".
 
222B8xd-gmr_9k.jpg
 
У ваговій категорії до 25 кг серед бійців наймолодшої вікової категорії (7-9 років) кращим в розділі "борня-3" став учень колегіуму № 16 В'ячеслав Тимченко. "Славік на класі пройшов трьох своїх суперників, достроково виграючи сутички, - пояснює тренер. - До титулу чемпіона країни з ММА, завойованого два тижні тому, Станіслав Тимченко (старший брат В'ячеслава - прим. автора) додав титул найсильнішого в козацькому двобої, теж в розділі "борня-3". І якщо в ММА він мав перемоги за очками, то тут Стасу вистачило 17 секунд, щоб у фінальній сутичці зробити кидок і больовий прийом на руку суперника з Сумської області. Так як на чемпіонаті виступало мало дівчат, нашій 17-річної дебютантці Софії Широбоковій вистачило однієї сутички, щоб завоювати найголовніший титул змагань. Учениця ліцею № 2 виграла поєдинок за очками у харківської візаві".
 
dlCQMxfyMEY.jpg
Реноме переможців підтвердили також два дорослих бійця з Дніпродзержинська. "Євген Гобов, студент Київського національного авіаційного університету, хоча і тренується в столиці, але захищав кольори Дніпропетровщини та рідного клубу "Герць", - продовжує розповідати Костянтин Тимченко - Женя провів чотири сутички. У фіналі у нього склався дуже нервовий бій з харківським бійцем. В рівній сутичці, він завдяки проведеним технічним кидкам, прийомам у розділі "герць-2", здобув перемогу. Треба відзначити, що цей розділ дозволяє працювати на рівних, як борцям, так і ударникам. Там немає больових прийомів, але присутнія борцівська техніка. Та найяскравішу перемогу у фіналі здобула Світлана Гоцик. Представниця клубу "Адреналін" спочатку виграла достроково у суперниці з Сум, а потім за очками у киянки. І в головному поєдинку вона вже на дев'ятій секунді (!!!), стандартною боксерською двієчкою, поклала на канвас суперницю з Харкова. Нокаут був настільки глибокий, що у багатьох серце тьохнуло, так як дівчина довго не могла прийти до тями. До речі, Світлана працює тренером у клубі "Адреналін" та набирає в групу дівчат-амазонок.
 
ГоцикbiXlFtIwaZ4.jpg
 
Поїздка на чемпіонат України стала можлива завдяки небайдужим людям, що підтримують розвиток спорту в нашому місті. Це дистрибуційна компанія кондитерських виробів "Еділія" в особі директорів Володимира Онищука. За що їм величезне людське спасибі".
 
 
11148dqsBHsxw8.jpg
 
 
ДНІПРОДЗЕРЖИНЦІ - ЧЕМПІОНИ УКРАЇНИ
 
до 25 кг - Тимченко В'ячеслав (7-9 років, "борня-3")
до 30 кг - Тимченко Станіслав (10-12 років, "борня-3")
до 60 кг - Широбокова Софія (старші юніори, "борня-3")
до 80 кг - Гобов Євген (дорослі, "герць-2")
до 55 кг - Гоцик Світлана (дорослі, "герць-3")
 
Текст: Віктор Куленко.