i8zZ9WWUlGM

 

B актовому залі Міністерства освіти і науки України відбулася фінальна частина Всеукраїнської премії "Диво-дитина 2017", в якій кам'янчанка Віра Попруга отримала перше місце в номінації "Найрозумніша дитина".

У четвер, 27 квітня, Віра приїхала до Києва на фінальний етап конкурсу, в якому вона продемонструвала свій талант гри в шашки на сцені.

- Перед виступом була репетиція, на якій ми дізналися, що виступ буде тривалістю всього 3 хвилини - розповідає дівчинка, - Так як моя презентація була розрахована на 10 хвилин - довелося її сильно урізати, - повідомляє https://www.5692.com.ua 

Під час виступу 13-річна учасниця вийшла на сцену зі своїми медалями та кубками. Нести нагороди Віри за досягнення в грі в шашки їй допомагала мама, так як кубків і медалей у дівчинки багато. Після спілкування з членами журі конкурсантка представила презентацію, в якій розповіла про гру в шашки: правила і знаменитих спортсменів-шашкістів.

За підсумками конкурсу Віра набрала однакову кількість балів разом з Вікторією Мельничук з Тернопільської області, проте після наради члени журі віддали переваги кам'янчанці. Віра Попруга отримала перше місце в номінації "Найрозумніша дитина" і приз у розмірі 5 тисяч гривень.

- Було дуже цікаво, я побачила багато зірок, у мене в самої брали інтерв'ю, - розповідає переможниця, - В моїй кімнаті зараз йде ремонт, тому приз я планую витратити на придбання шафи, про яку давно мріяла.