Нещодавно було підбито підсумки Всесвітнього фіналу Міжнародної олімпіади креативності "Destination Imagination". До фіналу дійшли дві команди з України. Одна з них – команда учнів Кам’янського технічного ліцею імені Анатолія Лигуна "MozgoBuilders".

Цьогоріч серед 900 команд із 16-ти країн світу кам’янські ліцеїсти увійшли у топ-10, здобувши призове шосте місце в старшому віковому рівні інженерного виклику. За три роки участі України в олімпіаді креативності це найкращий результат.

Переможцями стали: Захар Писаревський (10-Б), Даніїл Антоновський (10-Б), Катерина Кузора (11-А), Богдан Величко (11-А), Андрій Нікіша (11-А), Олексій Паршуков (9-Б) та Михайло Сівак (9-А). Надихала на перемогу, мотивувала та підтримувала учнів їх тренер – вчитель фізики та астрономії технічного ліцею Наталія Петрівна Мірошник.

Експерти з усього світу відзначили командну роботу ліцеїстів зі створення тривимірної будівлі за умовами завдання Всеукраїнського етапу олімпіади та креативне технологічне продовження проєкту під час виконання інженерного завдання на етапі підготовки до світового фіналу протягом червня 2021 року. Окремою увагою експерти та учасники всесвітньої олімпіади відзначили операторську роботу, за яку відповідав Олексій Паршуков.