Погожим сонячним днем сьомого серпня в живописній місцевості на Теплому озері, що знаходиться на Кривці в Курилівці, змагалися юні спортсмени ДЮСШ № 5 та гості міста. Там пройшов другий  Кам’янський крос-триатлон.

"Забігши трішки наперед, зазначу, що і глядачі, які підтримували спортсменів, і самі плавці були в захваті від змагань, - розповідає голова Кам’янської федерації триатлону Юрій Макогонов. - Адже для більшості це був перший досвід змагань на відкритій воді. Та й формат змагань не міг нікого залишити байдужим: після загального старту, вода в озері закипіла від сплесків рук спортсменів, які повинні були долаючи дистанцію обпливти два буя, вибігти на протилежний берег озера і пробігши декілька десятків метрів по піску, з розгону шубовснути в воду, знову оминути два буя і, вибігши на берег та пробігши ще близько 30 метрів, перетнути створ фінішної арки, подолавши таким чином майже 150 метрів, з них 100 - по водяній гладі. Переможців та призерів на дистанції такого акватлону визначали в п’ятьох вікових категоріях, серед хлопчиків та дівчат. Але організатори вирішили зохотити всіх спортсменів і грамоти одержали всі учасники, які подолали дистанцію". Переможцями та призерами в своїх вікових категоріях стали: Алейников Олексій, Зініч Денис, Іванов Андрій, Ярош Михайло, Войтечко Андрій, Циба Ілля, Шалдуга Дарина, Амурова Кіра, Яценко Дарина,Попова Марія, Цукарева Марія, Бажан Ліза та Попова Анастасія.

І ще не вляглися емоції після заливу юних плавців, як на старт вийшли триатлети, які змагалися в чотирьох категоріях. Молодші з них долали дистанцію 5900 м – 100 плавання, 5000 – велоперегони по пересіченій місцевості, де після нещодавніх злив доводилося "пірнати" у немілкі калюжі, та на останок – 800 м забігу під спекотним сонцем. Найшвидше тут впорався Калінін Андрій, який подолав всі дистанції триатлону та не згаяв часу у двох транзитних зонах – за 21 хвилину 32 сек. Друге і третє місця посіли відповідно Яриз Ярослав та Чепела Володимир. Хлопці лише в цьому сезоні почали займатись триатлоном, але змогли випередити вже доволі досвідченого Івана Бормана в якого в цей день перегони не задалися.

Але найбільша інтрига чекала глядачів у боротьбі юнаків старшого віку де в боротьбі за медалі зійшлися давні суперники - Олександр Шпанько, Костянтин Лазаренко та Артем Бараннік. Їм потібно було подолати дистанцію 12900 м – 500 на плавальному етапі, 10 км велоперегонів та 2400 м – на біговому. Вигравши з майже хвилинним відривом плавальний етап, Олександр допустив дві прикрих помилки в транзитній зоні, за що отримав два 15-секундних штрафи. Але пам’ятаючи, що біг не найкращий його вид, Олександр відпрацював на велоетапі штрафні секунди і ще майже на дві хвилини збільшив відрив від Кості. Цього відриву виявилося достатньо для перемоги в боротьбі за медалі (до речі – дякуючи управлінню молоді і спорту вони вперше були з тематикою триатлону) – час переможця 43 хв. 52 сек. Костянтин Лазаренко закінчив дистанцію другим, а Артем, який не встиг відновитися після отриманої нещодавно травми, взагалі змушений був зійти з дистанції. І ще однією яскравою подієію став виступ в змаганнях з триатлону дівчат. Маючи за плечима чималий плавальний досвід Крістіна Білоусова та Катерина Торопцева вирішили спробувати себе в новому виді спорту, і, вигравши вчисту плавальний етап дуже впевнено проїхали трасу вело етапу та пробігли біговий сегмент змагань, випередивши декого з юнаків на фініші триатлону. Таким чином, Крістіна стала переможницею, з часом 47 хв. 45 сек, отримавши перший досвід змагань в триатлоні. Катерина трохи відстала від Крістіни, але загалом теж дуже впевнено подолала всі сегменти триатлону.

А от в старшій віковій категорії сюрпризів не сталося: гонку виграв досвідчений триатлет з Жовтих Вод Ростислав Міщенко, не давши жодного шансу Андрію Луговцю та ветерану змагань з велоперегонів та триатлону кам’ янчанину Віктору Таюнді, які подолавши дистанцію 12900 м. посіли відповідно друге та третє місця.

Загалом змагання виявили неабияку цікавість жителів Кам’янського до такого формату змагань та до триатлону в цілому, що дає підстави сподіватись, що після війни цей вид спорту отримає неабиякий поштовх в своєму розвитку.

"І на останок хотілося б подякувати всім, хто допомагав та доклав зусиль при підготовці і проведенні змагань: міському центру "Спорт для всіх" (керівниця Світлана Наволочко), управлінню молоді та спорту (Едуард Коряк), секції водного туризму (Дмитро Котов), особисто Павлу та Наталії Ждановим, які через підприємство на якому вони працюють спонсорували нам фінішну арку, та завжди допомагають з суддівством, Саші Шпанько, Кості Лазаренко, Крістіні Белоусовій, Іллі Дмитруку, які безпосередньо допомагали готувати місце змагань, та проводити змагання, Ірині Лапіній, яка є незмінним секретарем – реєструє, швидко і безпомилково опрацьовує результати, Інні Заїкіній – нашій медичній підтримці, котрій ми дякуємо також за чудові світлині, всім батькам, які приїзжають повболівати за дітей, а потім допомагають зібрати та завантажити все спорядження. І - найбільша подяка і шана нашим воїнам, захисникам, які надають нам можливість жити повноцінним життям – працювати, тренуватись, вчитись", - говорить Ю.Макогонов.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=5293548794066893&set=pcb.5293640087391097